Герасимова ліквідували у Криму? Буданов виступив із коментарем

Читать на русском
Автор
12270
Кирило Буданов
Кирило Буданов. Фото pravda.com.ua

Чутки про загибель російського воєначальника швидко поширились в інтернеті

У мережі з’явилася інформація нібито начальник Генштабу Збройних сил РФ Валерій Герасимов загинув внаслідок ударів по військових об’єктах у Криму. Ніби він перебував у командному пункті, який був атакований 4 січня.

Головне управління розвідки (ГУР) неспроможне підтвердити ці дані. Глава ГУР Кирило Буданов розповів про це в ефірі телемарафону.

Сценарії розвитку війни у 2024 році

Раніше речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук прокоментував в ефірі телеканалу "Еспресо" чутки про можливу ліквідацію Герасимова. Він заявив, що більше схиляється до думки, що ця інформація є лише черговим фейком, запущеним Росією. Але Братчук підтвердив, що у цьому командному пункті було кілька високопоставлених офіцерів.

Довідково: Валерій Герасимов — Начальник Генштабу ЗС РФ, перший заступник міністра оборони (посаду займає ще з 2012 року), член Ради безпеки РФ. 11 січня 2023 року його призначили Командувачем угрупуванням російських військ, які ведуть бойові дії в Україні. За непідтвердженими даними, українські спецслужби хотіли ліквідувати його ще навесні минулого року.

Вибухи у Криму 4 січня 2023 року

У Збройних силах України (ЗСУ) підтвердили пошкодження військової частини ворожої протиповітряної оборони (ППО), яка знаходиться неподалік Євпаторії. Удару по командному пункту з’єднання російських військ було завдано приблизно о 15:00. Після вибухів туди попрямували багато машин "швидкої допомоги".

У ГУР також прокоментували атаку на командний пункт з’єднання ворожих військ. Представник Андрій Юсов сказав, що Сили оборони продовжують свою роботу, а її результати будуть оприлюднені, коли це буде можливим.

Раніше "Телеграф" писав про рейд ГУР у Бєлгородській області. Ворожі війська готувалися приймати найвище керівництво і були захоплені зненацька.