Війна — день 679: окупанти намагаються вибити ЗСУ з Кринок і продовжують масові обстріли

Читать на русском
Автор
4467
Бої за Україну продовжуються
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Повномасштабні бойові дії на всій лінії фронту продовжуються, а окупанти фокусують увагу на Авдіївському та Херсонському напрямку. При цьому багато уваги росіяни витрачають на спроби вибити ЗСУ з населеного пункту Кринки, застосовуючи для цього атаки "в стилі Жукова", але навіть попри перевагу в живій силі, це обернулося для них лише величезними втратами. Не маючи успіхів на фронті, окупанти вирішили відновити тактику масованих ракетних ударів, через які продовжують гинути мирні громадяни.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 3 січня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Харків зазнав двох ворожих ударів, завданих, за попередньою інформацією, ракетами С-300, повідомив голова ОВА Олег Синегубов.

"На цю хвилину – без постраждалих. Є інформація про пошкодження цивільної нежитлової інфраструктури у центральній частині міста. Служби продовжують огляд місць ударів", — написав Синегубов у своєму телеграм-каналі.

21:00 Франція вважає, що Україна в порядку самооборони відповідно до Статуту ООН має право завдавати ударів у відповідь по території країни-агресора Росії, зокрема по Білгороду.

19:00 У відповідь на масовані російські удари по українських містах відбудеться надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО. На цьому обговорять посилення здібностей протиповітряної оборони ЗСУ.

18:00 З російського полону повернули понад 200 українських військових і цивільних, — повідомив президент Зеленський.

17:00 НАТО рішуче засудило ракетний та дроновий терор з боку російських окупантів та удари по мирних містах та цивільних об'єктах в Україні. Країни-члени Північноатлантичного альянсу продовжать зміцнювати протиповітряну оборону ЗСУ.

16:00 На війні в Україні загинув російський генерал Ігор Тріфонов. Раніше він очолював міліцію Єкатеринбурга.

15:00 Російські війська влаштували масований ракетний удар по Авдіївці Донецької області. Одна людина загинула, ще одна зазнала поранень.

14:00 У Києві було пошкоджено фабрику армійського тактичного одягу М-Тас. Це сталося внаслідок ракетної атаки 2 січня.

13:00 Росія змінює тактику масованих обстрілів України далекобійною зброєю. Імовірно, ворог змінив пріоритетні цілі для своїх атак і ткепер б'є по ОПК, зазначає британська розвідка.

12:00 Норвегія відправить два винищувачі F-16 до Данії, щоб зробити свій внесок у навчання українських пілотів використанню літаків американського виробництва.

11:00 Служба безпеки України затримала у Києві колишнього чиновника, котрий працював на російську ФСБ. Він виступав за приєднання східних областей України до Росії та проводив інші диверсії проти нашої держави. Найцікавіше, що зрадником виявився ексчиновник, який встиг попрацювати у Міністерстві палива та енергетики, Держкомрезерві та Міністерстві вугільної промисловості. Наразі йому загрожує до 15 років ув'язнення.

10:00 Через російські обстріли у Запорізькій області загинули двоє людей — 54-річного чоловіка та 63-річної жінки, жителів села Плавні. Про це повідомили у Запорізькій ОВА.

9:30 Українські захисники та захисниці продовжують знищувати живу силу та техніку противника. 2 січня на фронті загинуло близько 680 окупантів.

Втрати армії РФ в Україні 03.01.2023
Втрати армії РФ в Україні 03.01.2023

8:00 За останню добу на фронті сталося 57 бойових зіткнень. Найбільш активним продовжує бути Авдіївский напрямок, проте на Запорізькому наші ЗСУ мають певні успіхи у просуванні, стверджують у Генштабі:

7:00 Ось такою ситуація була на ранок у Бєлгороді (РФ). Місцеві жителі говорять про гучні звуки, що не давали спати всю ніч, а влада запевняє, що попри вибухи поранених чи жертв немає, а "пе-ве-о" все збила.

6:00 Ранку! Зібрали для вас кілька новин, котрі ви могли пропустити:

  • під ранок у російському Бєлгороді заволали сирени через начебто ймовірну ракетну небезпеку. Загалом місто чує досить гучні вибухи, не виключена робота місцевих сил ППО. Чекаємо на деталі;
  • також вночі повідомлялося про вибухи у Севастополі, над містом здіймалися стовпи диму. За попередніми даними, міг статися приліт по військовому аеродромі Бельбек, котрий використовують окупанти;
  • на жаль, неспокійно було і в Україні — зокрема, у Харкові ворожа ракета прилетіла у одну із шкіл Основ'янського району. Про жертв не повідомляється, однак двоповерхова будівля обвалилася;
  • "За останні п'ять днів Росія запустила понад 450 ракет і безпілотників по Україні. Путін вбив і поранив цивільних, тимчасово позбавив тисячі людей світла і тепла, намагався зламати волю нації – але він лише зміцнив рішучість українців захищати свою свободу, а нас – підтримувати Україну в її екзистенційній боротьбі, що має значення для безпеки Європи і не тільки", — посол США в Україні Бріджит Брінк про збільшення інтенсивності обстрілів України за останній тиждень;
  • у школах окупованого Маріуполя введуть для дітей обов'язковий перегляд відеозаписів із виступами диктатора Володимира Путіна. Про такі плани загарбників повідомили представники Маріупольської міської ради з посиланням на "документи" росіян.

3:00 Під час нічного обстрілу Харкова окупанти зруйнували одну з міських шкіл та пошкодили підземний водопровід

1:00 У мережі з'явилася інформація, що на Московській області чули звуки вибухів, а перед цим повідомлялося про проліт невідомих БПЛА.

00:00 В окупованому Севастополі пролунало два вибухи, місцева "влада" говорить про перехоплення ракет.

Про те, що відбувалося 31 грудня, читайте у матеріалі: Війна — день 676: ЗСУ просуваються на фронті, а окупанти обстрілюють мирні міста

Що було в Україні 1 січня — читайте за посиланням: Війна — день 677: Україна святкує Новий рік, ППО збиває "шахеди" у небі

Інформацію за 2 січня дивіться за посиланням: Війна — день 678: РФ безуспішно атакує позиції ЗСУ і продовжує кошмарити мирних українців