"Нова тактика ворога": столична влада зробила заяву про наймасовіший ракетний удар по Києву

Читать на русском
Автор
Сергій Попко назвав головну ціль ворога
Сергій Попко назвав головну ціль ворога. Фото Фейсбук Сергія Попко

Окупанти, як завжди, намагались загнати терором киян в стан паніки та відчаю

У вівторок, 2 січня, Київ пережив одну з наймасовіших ракетних атак з початку війни. Загалом у столиці та області сили ППО збили 62 ворожі ракети, а також 10 гіперзвукових "Кинджалів" та три крилаті ракети "Калібр".

Начальник КМВА Сергій Попко у своєму інтерв’ю ТСН.ua повідомив, що ворог застосував нову тактику. Проте головна ціль окупантів залишилась незмінною.

Він вважає, що від початку повномасштабного вторгнення Київ був і є метою №1 для агресора. Окупанти намагаються зруйнувати місто, його інфраструктуру та житлові будинки.

Росія не полишає спроб влаштувати Україні блекаут – без світла, тепла, води та газу. Вбити, покалічити мешканців. Ворог, як і завжди, має на меті загнати терором киян в стан паніки та відчаю.

"Вони сподіваються, що зламавши столицю України, вони зламають моральний дух і опір всієї української держави", — сказав голова КМВА.

Він зазначив, що застосування великої навали ракет і дронів навіть у світлий час доби це демонстрація агресором його влади. І Україні, і всьому цивілізованому світові. Проте, як сказав Сергій Попко, окупанти й досі не усвідомили, що в українців найголовніше – це їх дух. Його не вбити жодною ракетою.

Начальник КМВА наголосив, що навіть такі найжорстокіші повітряні удари не зломлять Київ і він буде жити та працювати для фронту.

Раніше "Телеграф" писав, що блекаут в Україні не головна мета окупантів, вони не залишають надій знищити Київ та інші міста. А також ослабити системи ППО та вивести їх зі строю.