Не лише вбити українців: експерт назвав мету російських обстрілів

Читать на русском
Автор
1957
Рятувальники продовжують ліквідувати наслідки атаки на Україну
Рятувальники продовжують ліквідувати наслідки атаки на Україну. Фото facebook.com/DSNSKyiv

Тактика росіян передбачувана, каже авіаційний експерт

Російські солдати атакували Україну ракетами "Кинджал", яких нарахували 10 штук. Таким чином ворог не тільки намагається завдати шкоди цивільній та військовій інфраструктурі, але й хоче дістатися систем ППО Patriot.

Таке припущення озвучив авіаційний експерт Костянтин Криволап у коментарі 24 каналу. За його словами, загалом Росія полює на будь-які системи ППО, у тому числі й на ЗРК SAMP/T та IRIS-T.

"Вони зараз намагаються дістатися Patriot. Це – головне. Якщо є військова мета, то тільки така. І взагалі, до засобів ППО", – припустив Криволап.

Він також проаналізував минулу атаку на Україну, яка відбулася 29 грудня. Тоді армія РФ випустила спочатку ракету Х-59, а за нею чотири Х-31П, які здатні знищувати радіолокаційні станції. Якщо ворожі літаки скидають неподалік лінії фронту ракету Х-59, можуть включитися у роботу додаткові системи ППО. А це і є метою окупантів, адже західні ЗРК мають високий показник знищення ворожих ракет.

"Вони включаються. Х-31П наздоганяє там, намагається збити наші системи ППО. За допомогою "Кинджалів" вони хочуть все ж таки дістатися до SAMP/T або IRIS-T, адже ці системи показують високі ступені поразки", — переконаний Костянтин Криволап.

Щодо тактики росіян, то, як вважає авіаційний експерт, вона передбачувана і зрозуміла. Спочатку вони запускають БПЛА, які виявляють системи ППО, а потім б’ють крилатими ракетами, щоб прорвати повітряну оборону.

"ППО виснажується тоді, коли мобільні групи пропускають "Шахеди" і починають працювати більше ракетами ближнього та середнього радіуса дії. Вже потім, коли досить виснажена ППО, коли пройшли крилаті ракети, їх наздоганяють "Кинджали" або "Іскандери-М", – підсумував авіаційний Костянтин Криволап.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, скільки людей постраждали через атаку на Київ. У деяких районах столиці та області частково зникло світло.