У Харкові пролунала серія вибухів, влучання в готель та житловий будинок: що відомо (оновлено)

Читать на русском
Автор
8568
Пошкоджена будівля готелю Kharkiv Palace
Пошкоджена будівля готелю Kharkiv Palace. Фото Соцмережі

Жителів міста закликали залишатися в укриттях

Харків вчергове опинився під ворожим обстрілом. У суботу, 30 грудня, приблизно о 19:00 у Харкові пролунало декілька вибухів.

Про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов. За його словами, було мінімум 5 вибухів.

Поліція Харківської області також повідомила про 5 вибухів. Своєю чергою у місцевих Telegram-каналах повідомили, що було чутно 6 вибухів.

Як повідомили у поліції, за попередніми даними, внаслідок обстрілів у Харкові поранено 4 людини. На місці працюють всі профільні служби: медики, рятувальники, правоохоронці.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що окупанти нанесли понад 6 ударів. Зокрема, вдарили по центральній частині міста. За його словами, є пошкодження цивільної інфраструктури. Профільні служби працюють на місцях влучань.

О 19:56 Синєгубов повідомив, що медики надають допомогу 8 постраждалим. Усі вони були госпіталізовані, 4 особи перебувають у стані середньої тяжкості, 4 — у легкому стані. Він підкреслив, що була пошкоджена виключно цивільна інфраструктура: лікувальна установа, багатоквартирні житлові будинки, магазини та інші громадські місця, транспорт.

UPD. 20:57 Терехов повідомив, що попередньо внаслідок атаки загиблих немає. На цей час відомо про 16 постраждалих. За попередньою інформацією, 5 з них вже знаходяться у лікарні. Голова МВС Ігор Клименко повідомив, що також постраждав журналіст з Великої Британії.

Прокурор Харківської області Олександр Фільчаков зазначив, що одна з ворожих ракет влучила у готель Kharkiv Palace у самому центрі міста. Також він повідомив, що одна з ракет потрапила у житловий будинок по вулиці Гіршмана.

Прокурор зазначив, що удар було завдано з території Бєлгородської області ракетами типу С-300. Своєю чергою поліція Харківщини за фактом порушення законів та звичаїв війни відкрила кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України.

UPD. 21:12 Як пише Суспільне, окрім центру Харкова, зафіксували три влучання ракет в Індустріальному районі.Як повідомив керівник поліції Харківщини Володимир Тимошко, усі ракети влучили в землю. За його словами, внаслідок цих ударів поранених немає.

UPD. 21:45 Голова Харківської ОВА повідомив, що під час обстрілу було пошкоджено будівлю дитячого садочка. За його словами, також вибуховою хвилею були пошкоджені житлові будинки поряд.

Нагадаємо, після масованого ракетного удару по Україні 29 грудня зросла кількість жертв у трьох містах. Йдеться про Київ, Запоріжжя та Одесу.