Війна — день 674: наймасштабніша атака Росії та візит Зеленського в Авдіївку

Читать на русском
Автор
4174
Бої за Україну продовжуються
Бої за Україну продовжуються. Фото Telegraf

Оперативно про головне за добу

Українські військові відбивають атаки російських терористів, які сфокусували свої зусилля на сході країни. Основні бойові дії ведуться біля Авдіївки, де противник не шкодує ані людських ресурсів, ані техніки. Також "гарячими" напрямками залишаються Бахмутський, Лиманський та Куп’янський напрямки. Російські терористи підняли у небо стратегічну авіацію, готуються завдавати по Україні ракетного удару.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 29 грудня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Херсон під щільним ворожим вогнем.

Низку вибухів чули в Брянській області Росії, місцева влада повідомляє про нібито роботу ППО.

22:00 Україна та ще 30 країн подали запит на надзвичайні засідання Ради Безпеки ООН. Основною темою буде масовий удар росіян.

21:00 У Інтернеті розповсюджується фейк, що електроенергію можуть вимкнути на новий рік в Україні, але це неправда — Центр стратегічних комунікацій.

20:00 Президент США Джо Байден про ракетну атаку проти України: "Це суворе нагадування усьому світу про те, що після майже двох років цієї руйнівної війни мета Путіна залишається незмінною. Він прагне знищити Україну та поневолити її народ. Його необхідно зупинити".

19:00 Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс після масованого російського обстрілу України в ніч проти п’ятниці, 29 грудня, оголосив про відправлення Києву "сотні зенітних ракет" для британських систем протиповітряної оборони.

18:00 Зеленський відвідав Авдіївку та позиції 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка.

17:00 Кількість жертв ракетного удару по Києву зросла до 8 осіб, пошуково-рятувальна операція триває.

16:00 Російська ракета влучила по приватному сектору в місті Сміла Черкаської області. Попередньо, шестеро постраждалих, один — важкий. Також пошкоджені 12 приватних будинків.

15:00 В Польщі заявили, що під час масованої атаки проти України в їх повітряному просторі була зафіксована "повітряна ціль". Згодом також стало відомо, що це впала російська ракета.

14:00 У Нацполіції повідомили, що через масований удар по Україні 19 людей загинули, 139 поранені. Найбільше постраждалих у Києві та Дніпрі.

Дніпро — 5 осіб загинуло, 28 поранено, Харківщина — 3 людей загинуло та ще 13 отримали поранення, Запоріжжя — 4 загинуло та ще 12 травмовано, Одеська область — 2 загинуло та 27 поранено, Львівщина — одна людина загинула та 24 травмовано, Київ — 4 загинуло та ще 29 травмовано.

12:00 Фотокор "Телеграфу" Ян Доброносов показав наслідки ранкової атаки на Київ. Пошкодження, яких завдали росіяни своїми ракетами, і їх масштаби — вражають.

11:00 Повітряні сили ЗСУ поділилися статистикою нічної та ранкової атаки по Україні. Загалом на мирні міста і села ворог спрямував 158 цілей, 114 із них вдалося знищити.

10:00 У Генштабі ЗСУ розповіли, скільки окупантів вдалося ліквідувати за останню добу:

Втрати армії РФ в Україні 29.12.2023
Втрати армії РФ в Україні 29.12.2023

7:00 Росіяни влаштували масований ракетний обстріл України — безпосередньо зараз у повітряному просторі наші сили ППО дають відсіч ворогу.

6:00 Ранку! Сподіваємося, ви змогли попри все бодай трохи поспати цієї ночі. А ми тим часом розповідаємо, що відомо про обстріли України станом на шосту ранку

  • вночі вибухи лунали щонайменше одразу у кількох областях України — це сталося під час атаки безпілотників
  • у Одесі підтверджено влучання у житлову багатоповерхівку. Дані про постраждалих поки уточнюються;
  • мер Львова Андрій Садовий також заявив про два прильоти у місті;
  • гучно було також у Черкасах і Харкові;
  • під ранок ПС дали відбій майже по всіх областях, але згодом моніторингові пабліки повідомили про пуски ракет зі стратегічної авіації. Ймовірний масований ракетний обстріл, на підліт ракет чекають близько сьомої ранку.

05:15 Харків масовано обстріляли з установок С-300, які працювали з території поки ще російської Білгородської області. У місті повідомили про щонайменше шість прильотів.

У Львові мер міста Андрій Садовий повідомив про два прильоти від російських ударних БПЛА. Наразі протиповітряна оборона працює по залишкам безпілотників у небі.

05:00 У повітрі знаходиться щонайменше 9 Ту-95 та 9 Ту-22. Два літаки терористів фіксувалися у районі Воронежа.

Російські терористи запустили ракети Х-22 по Миргороду. Можливо – фальшиві цілі разом зі справжніми ракетами.

У Харкові фіксуються вибухи, терористи завдали по місту ракетного удару. У більшості регіонів оголошено повітряну тривогу.

Залишки російських БПЛА були добиті в районі Львову та Яворова – місцеві мешканці повідомляли про вибухи, влада підтвердила роботу сил ППО.

03:00 Моніторинг підтверджує перебування у повітрі щонайменше чотирьох літаків Ту-95 російських терористів.

Російські БПЛА все ще перебувають в українському небі. Група з кількох безпілотників летить у бік Львівщини, інша група помічена в районі Старокостянтинова.

02:20 Зафіксовано зліт щонайменше 8 бортів стратегічної авіації Ту-95 з аеродрому терористів "Оленья" у Мурманській області.

01:00 Одеська, Вінницька, Кіровоградська, Черкаська, Київська, Житомирська області – все ще існує загроза по безпілотниках.

Моніторингові канали повідомляють про фіксацію ввімкнених бойових трансмітерів стратегічної авіації терористів. Але це не означає виліт російських "стратегів".

00:00 Російські терористи атакують Україну безпілотниками. В Одесі є влучання по багатоповерховому будинку.

Безпілотники з Чернігівської області рухаються у напрямку Київщини. Також Дніпропетровська, Запорізька, Донецька області – оголошено повітряну тривогу через загрозу балістики з боку російських терористів.

Що було в Україні 25 грудня — читайте за посиланням: Війна — день 670: росіяни продовжують м’ясні штурми та просуваються біля Авдіївки

Інформацію за 26 грудня дивіться за посиланням: Війна – день 671: українські війська тримаються, у Феодосії потопили російський корабель

Про те, що відбувалося 28 грудня, читайте у матеріалі: Війна — день 673: росіяни штурмують Авдіївку та інші напрямки, ЗСУ відбивають десятки атак