Ракетний удар по Львову: серед жертв – діти, пошкоджено понад півсотні будинків, фото та відео (оновлено)

Читать на русском
Автор
9240
Вибухи у Львові Новина оновлена 04 вересня 2024, 13:37
Вибухи у Львові. Фото Колаж "Телеграфу"

Ворог атакував Україну ракетами та шахедами

Після п'ятої години ранку у середу, 4 вересня, під час масштабної повітряної тривоги пролунали вибухи у Львові. Ворог завдав по місту ракетного удару, пошкоджено житлові будинки, загинули семеро людей, серед яких — двоє дітей.

Про кілька вибухів у Львові повідомила кореспондентка "Телеграфа". Перед ними у Повітряних Силах України попереджали про швидкісну ціль на Львівщину. За інформацією мера Львова Андрія Садового, в області працювала ППО.

"Кинджали на території Львова. Працює ППО. Не знімайте на відео! Залишайтесь в укритті!", — написав він у Telegram о 5:50.

13:28 Садовий підтвердив, що рятувальники завершили роботу. Після ранкового ворожого обстрілу до лікарень Першого медоб’єднання звернулось 64 людини, серед них — 8 дітей. Усі отримують належну медичну допомогу. Він додав, що четвер, 5 вересня у Львові оголошено День жалоби в пам’ять про усіх загиблих внаслідок російської атаки на місто.

12:56 Аварійно-рятувальні роботи з ліквідації наслідків ранкового ворожого обстрілу завершено, повідомили у ДСНС. За уточненими даними, серед сімох загиблих — двоє дітей: 7 та 14 років (попередньо повідомлялося про трьох). Постраждало 53 людини, 12 людей врятували надзвичайники.

"Психологи ДСНС Львівщини та Львівського державного університету безпеки життєдіяльності надали допомогу 103 постраждалим, серед них 16 дітям. До ліквідації наслідків подій від ДСНС залучалося понад 150 рятувальників та 38 одиниць спецтехніки", — йдеться у повідомленні.

10:55 Станом на цей час у трьох медзакладах Львова перебувають 47 людей. Серед них – семеро дітей з травми середньої важкості, повідомив Козицький. Серед дорослих – щонайменше 7 людей перебувають у важкому стані. Медики борються за їхні життя. Дані щодо пацієнтів постійно оновлюються.

10:10 У ДСНС повідомили, що на території міжнародного аеропорту "Львів" виявили уламки збитої ракети. За попередньою інформацією інфраструктура аеропорту не пошкоджена.

9:50 Кількість постраждалих, що перебувають у лікарнях, зросла до 45 людей. Як повідомив голова Львівської ОВА Козицький, через нічну атаку у Львові пошкоджені щонайменше сім пам'яток архітектури місцевого значення.

9:40 На вулиці Коновальця у Львові постраждав обласний Центр спортивної медицини і реабілітації. Пошкоджено його історичну будівлю, вибиті понад 70 вікон, ударною хвилею повиносило рами. У шести кабінетах впала стеля. Відірвані батареї. Понищені компʼютери та медична апаратура. На щастя, обійшлося без загиблих. Центр розташований у віллі Юзефи Франц, яка датується 1893 роком, і є памʼяткою архітектури місцевого значення.

9:30 Станом на 8:30 до лікарень Львова доправлено 35 поранених, троє серед них — діти. З тих, кого госпіталізовано, 11 пацієнтів перебувають у критичному стані.

9:00 Кількість загиблих зросла до семи людей. Троє з них — діти.

8:54 Садовий повідомив, що знайдено тіло п'ятого загиблого. Це дитина.

8:42. Знайдено четвертого загиблого.

8:15 За словами Садового, станом на 8 годину ранку відомо про понад 35 постраждалих, 5 серед них — діти. Пошкоджено 50 будинків. Велика частина — серце Львова, історична спадщина. Шість будинків відселяють, сказав мер Львова.

8:05 На жаль, маємо третю загиблу людину внаслідок нічної атаки по Львову. Попередньо це 14-річна дівчинка. Кількість постраждалих зросла до 25, — Максим Козицький.

7:50 Одна з загиблих — працювала в лікарні, розповів міський голова. Тим часом кількість постраждалих зросла до 23. Серед потерпілих – пʼятеро дітей. Голова ОВА повідомив, що одна 15-річна дитина перебуває у стані середньої важкості, четверо – мають легкі ушкодження.

7:35 Загиблих вже двоє

7:25 Голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив про померлого внаслідок атаки на Львів. Постраждали 19 людей

7:15 Кількість постраждалих внаслідок ворожого обстрілу зросла до 17 людей. Двоє дітей 10 та 15 років, 15 дорослих госпіталізовано в лікарні міста, проінформував Садовий. П'ятеро пацієнтів перебувають у важкому стані.

7:10 Садовий попередив, що через наслідки атаки на деякий час буде перекрито для проїзду кілька вулиць у Львові. Зокрема буде обмежений рух на Скнилівському мості та на вулиці Коновальця.

"Трамвай № 2 курсуватиме поки на вокзал. Автобуси 52,92,21,84 курсують по зміненому маршруту — по вул. Збиральній", — написав він.

7:03 "Укрзалізниця" повідомила про декілька тимчасових знеструмлень, зокрема на Львівщині. Застосовано резервні тепловози, з мінімальними затримками відправляться такі поїзди:

  • № 59 Київ-Чоп,
  • № 91 Київ-Львів,
  • № 25/135 Одеса-Ясіня, Чернівці,
  • № 11 Одеса-Львів,
  • № 149 Полтава-Чернівці,
  • № 746 Львів-Київ,
  • № 368 Ужгород-Ковель

6:45 Вже відомо про 6 постраждалих внаслідок атаки на Львів. Серед них — 10-річний хлопчик. Медики надають необхідну допомогу, — Садовий.

6:29 Садовий проінформував, що внаслідок російського удару є загоряння житлових будинків в районі головного вокзалу. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

"Дві школи сьогодні навчання не розпочнуть: учні Арніки та 17 залишаються вдома. Багато вибитих вікон в районі вулиць Коновальця, Братів Міхновських, Мельника", — написав він, додавши фото з місця.

6:24 У мережі з'явилося фото, на якому, як стверджується, будинок у центрі Львова, де після вибуху спалахнула пожежа.

6:16 Унаслідок ворожого обстрілу у Львові пошкоджені житлові будинки, повідомив Козицький. На місце скерували усі профільні служби.

6:03 Голова Львівської ОВА Максим Козицький попередив про ударний безпілотник у напрямку Львова.

Як повідомляв "Телеграф", 4 вересня росіяни здійснюють масштабну ракетну атаку по Україні. Близько 03:30 – 04:00 щонайменше чотири борти Ту-95МС випустили крилаті ракети Х-101 з району міста Енгельс. Також вони підняли у повітря два МіГ-31К. Паралельно ворог запустив "шахеди". Вибухи вже пролунали у Львові та Рівному, а також Кривому Розі.