Харків та область під атакою КАБів: в місті лунали вибухи, є загиблі та поранені (відео)

Читать на русском
Автор
1161
Вибухи у Харкові Новина оновлена 30 серпня 2024, 19:14
Вибухи у Харкові. Фото Колаж "Телеграф"

Серед поранених є діти

У п'ятницю, 30 серпня, у Харкові лунали потужні вибухи. Одне з влучань було у центрі міста.

Про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов. За його словами, Росія атакувала Харків керованими авіабомбами (КАБ).

Вибухи у Харкові — що відомо

За інформацією ДСНС, на місцях працюють усі оперативні служби: рятувальники, поліцейські, а також психологи ДСНС.

Розгорнутий оперативний штаб, де приймають заяви від потерпілих, працює криміналістична лабораторія, пошкоджені будинки взяті під охорону поліцією. Також проводять поквартирні обходи, щоб переконатися, що всім постраждалим надана допомога.

Станом на 19:09, відомо вже про 6 загиблих у Харкові. Повідомив Олег Синєгубов на своїй сторінці в телеграм.

Станом на 17:53 повідомляється, що збільшилась кількість поранених та загиблих внаслідок атаки ворога по Харкову. За словами Олега Синєгубова, відомо про 47 постраждалих. Померло п'ятеро людей.

"20 травмованих людей внаслідок обстрілу Харкова перебувають у тяжкому чи вкрай тяжкому стані. Є постраждалі з ампутаціями.Один із поранених помер у медичному закладі. На верхніх поверхах будинку, де будо влучання, можуть перебувати люди — щонайменше одна жінка. Є ризик руйнування будинку. Всі профільні служби працюють у посиленому режимі", — сказав він.

Станом на 16:24, відомо про чотирьох загиблих і 28 поранених, пише мер Харкова.

Станом на 16:16, внаслідок ворожих ударів по Харкову вже 28 поранених. Медики продовжують працювати на місцях влучань, пише Олег Синєгубов.

Перші два вибухи пролунали о 15:18, ще один — за хвилину. Ще два вибухи пролунали о 15:27.

Ігор Терехов повідомив, що один з ударів прийшовся по центральній частині Харкова — РФ била по цивільній інфраструктурі. Інформація про руйнування встановлюється.

"За попередньою інформацією в Індустріальному районі маємо потрапляння по 12-ти поверховому житловому будинку. Там пожежа та часткове руйнування", — йдеться у повідомленні.

В Індустріальному районі у палаючий багатоповерхівці вже троє загиблих. А також пʼятеро поранених, додає очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов

Пізніше Терехов написав, що у Немишлянському районі також є влучання. Окупанти вбили дівчинку прямо на дитячому майданчику. Ще мінімум троє людей у цьому районі поранені.

Окрім цього, за даними Олега Синєгубова, є влучання у Чугуєві. Чиновник додав, що один з ударів пошкодив освітню установу у Харкові.

Місцеві телеграм-канали опублікували знімки. На фото видно дим.

Раніше "Телеграф" писав, що в ніч на п'ятницю, 30 серпня, росіяни завдали авіаудар по місту Суми. Ворог атакував цивільну інфраструктуру, за попередніми даними, є постраждалі та загибла.