У тимчасово окупованому Криму прогриміли вибухи: під удар могли потрапити аеродроми (оновлено)

Читать на русском
Автор
Вибухи у Криму гриміли у кількох місцях Новина оновлена 30 серпня 2024, 08:09
Вибухи у Криму гриміли у кількох місцях. Фото Телеграф

Біля Кіровського та Джанкоя розташовані російські аеродроми

У тимчасово окупованому росіянами Криму вночі 30 серпня прогриміли потужні вибухи. Що це було – достеменно невідомо, оскільки російська окупаційна "влада" півострову жодних коментарів щодо вибухів не надавала.

Про це повідомляє моніторинговий канал "Крымский ветер". За його даними, під ударом могли опинитися аеродром "Кіровське" та аеродром біля міста Джанкой.

"Про три вибухи в районі аеродрому Кіровське та один вибух у районі Джанкоя повідомляють підписники", – сказано у повідомленні каналу.

UPD. Міноборони РФ заявило, що за ніч на 30 серпня над територією Криму було збито два безпілотники, які відомство назвало "українськими". Загалом, заявили там, над територією РФ було збито 16 БПЛА – 11 над Брянською областю, чотири – над Калузькою, та один – над Бєлгородською областю.

Трохи пізніше канал оновив інформацію щодо вибухів біля Кіровського. За його даними, в районі населеного пункту пролунали чотири вибухи – три у районі аеродрому та один над залізничною станцією Кіровське. Щодо вибуху в Джанкої інформації поки що немає.

Як повідомляв "Телеграф", у ніч на 9 серпня у Криму також було дуже голосно. Вибухи чули у Севастополі, біля Сімферополя, а також у Сакському та Чорноморському районах, які, за заявами окупантів, нібито атакували безпілотники та навіть ракети.

16 серпня з'явилася інформація про наслідки ще однієї "гучної" ночі в окупованому Криму. Про звуки вибухів повідомляли жителі Севастополя, Керчі, Феодосії, Сімферополя, Кам’янки та Чорноморська, після цього на околицях Керчі спалахнула пожежа.

Також у ніч на 29 серпня на території тимчасово окупованого Криму в Севастополі лунали вибухи. Нібито російська протиповітряна оборона (ППО) збивала українські дрони.