У Кривому Розі під час тривоги пролунав вибух: є постраждалі (оновлено)

Читать на русском
Автор
Вибухи Новина оновлена 28 серпня 2024, 11:51
Вибухи. Фото Колаж "Телеграфу"

Перед цим було попередження про загрозу застосування ворогом балістичного озброєння

Близько 10:45 у середу, 28 серпня, у місті Кривий Ріг Дніпропетровської області пролунав вибух. Це сталося під час повітряної тривоги. Особливий цинізм росіян в тому, що 28 серпня у Кривому Розі оголошено День жалоби за жертвами удару РФ по готелю в місті 27 серпня, який забрав життя чотирьох людей.

"Кривий Ріг. Вибух. Нічого не знімаємо та не викладаємо в інтернет", — повідомив голова адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак проінформував, що станом на зараз відомо про трьох постраждалих. Також пошкоджено інфраструктуру.

"Коли Кривий Ріг у жалобі, ворог знову атакує. І вкотре цілить по цивільним. На зараз відомо про 3 постраждалих. У місті пошкоджені інфраструктура та авто. Також сталося займання", — написав він.

UPD Невдовзі Лисак уточнив, що під час російського удару постраждали п'ятеро людей. У чоловіків 29, 41, 44 та 60 років — осколкові поранення, забої, акубаротравми. Всі вони перебувають у лікарні в стані середньої тяжкості. Також постраждала 54-річна жінка, вона буде оговтуватися вдома. Інформація про збитки, яких завдав ворог, уточнюється.

Після вибуху над містом піднявся дим. Фото публікують місцеві пабліки. Жителі Кривого Рогу пишуть у соцмережах, що вибух був дуже потужним.

Незадовго до вибуху у Повітряних Силах України закликали жителів Кривого Рогу перебувати в укриттях. Перед цим у Дніпропетровській, та низці інших областей було оголошено повітряну тривогу через загрозу застосування балістичного озброєння зі сходу.

Вибух у Кривому Розі було чутно в ефірі телемарафону. Він стався під час включення голови Криворізької РДА Євгена Ситниченка.

Зазначимо, балістичне озброєння – це ракети, які летять по балістичній траєкторії. Балістична ракета є однією з найскладніших цілей для систем протиповітряної оборони, адже вона може підійматися високо в небо та атакувати вертикально зверху. В результаті ППО має набагато менше часу для реакції на таку ціль, аніж на крилату ракету.

Як повідомляв "Телеграф", в ніч на 27 серпня росіяни завдали ракетного удару по готелю в Кривому Розі. За останніми даними, загинуло четверо людей. Ще п'ятеро людей постраждали.