РФ готується до масштабного ракетного удару по Україні? Що повідомило посольство США

Читать на русском
Автор
2317
Ілюстративне зображення Новина оновлена 22 серпня 2024, 11:41
Ілюстративне зображення. Фото Колаж "Телеграфу"

Людей закликають під час повітряних тривог перебувати в укриттях

Напередодні Дня Незалежності, 24 серпня, може статись масована атака Росії на Україну. Фіксується висока ймовірність удару дронами та ракетами в цей період.

Про це повідомляє посольство США в Україні.

"Протягом наступних кількох днів і до вихідних існує підвищений ризик як нічних, так і денних російських безпілотних і ракетних атак по всій території України у зв'язку з Днем Незалежності України 24 серпня", — йдеться у повідомлені.

Зазначимо, 22 серпня в деяких українських інтернет-ЗМІ з'явилися повідомлення від посольства США про нібито плани удару РФ по цивільній інфраструктурі в Україні та заклики до американських громадян виїхати з країни. Однак ця новина виявилася передруком новини від 2022 року.

Водночас, як повідомили "Телеграфу" джерела, від початку повномасштабного вторгнення посольство США в Україні щороку прогнозує велику ймовірність атак на День Незалежності. При цьому якихось додаткових приготувань ворога до ракетної атаки військові не фіксують, це ж стосується і ядерних об'єктів.

РФ завдає ракетних та комбінованих ударів по цивільнім об'єктам майже щодня. Так, 22 серпня зранку в Києві пролунала серія вибухів. Росія атакувала столицю балістичними ракетами, по яких відпрацювала протиповітряна оборона.

Також 19 серпня під час ворожої атаки близько третьої ночі ворожий дрон влучив у промисловий об’єкт в одному з мікрорайонів на околиці Тернополя. Розпочалась пожежа паливно-мастильних резервуарів.

Раніше "Телеграф" розповідав, що в Росії атаковано черговий аеродром. На вибухи скаржились у Волгоградській області.