У Росії третю добу палає нафтобаза: там вибухнула ще одна цистерна (фото, відео)

Читать на русском
Автор
Нафтобаза "Кавказ" продовжує горіти Новина оновлена 20 серпня 2024, 23:24
Нафтобаза "Кавказ" продовжує горіти. Фото Колаж "Телеграфу"

Пожежу намагаються тушити сотні пожежників

У Ростовській області Росії у Пролетарську вже третю добу палає нафтобаза на комбінаті "Кавказ". Її у ніч проти 18 серпня уразили українські дрони.

UPD 22:05 Ввечері 20 серпня там вибухнула ще одна цистерна. За інформацією місцевих Telegram-каналів, це сталося близько 20:15.

Вогонь намагаються ліквідувати понад 600 пожежників, два пожежні потяги та 80 спеціальних машин. Для гасіння також залучено літак МНС.

Раніше місцеві Telegram-канали повідомили, що шлейф чорного диму від нафтобази розтягнувся вже за десятки кілометрів. Зокрема, дим із палаючої нафтобази вже дістався Ростова, небо над містом потемніло. Варто зазначити, що відстань Ростова до Пролетарська складає приблизно 160 км.

Небо над Ростовом
Небо над Ростовом

На відео, яке зняли місцеві жителі вранці вівторка, відкритого горіння не видно. Проте в небо підіймаються клуби чорного диму.

Глава Пролетарського району Валерій Горнич заявив, що небезпеки для житлових кварталів немає, оскільки дим від пожежі йде у бік, протилежний житловій забудові. Евакуація не планується, повідомила напередодні ввечері місцева влада. У Пролетарському районі оголошено режим надзвичайної ситуації

За даними російські ЗМІ, нараз площа пожежі становить 10 тисяч кв. м. Вогонь намагаються ліквідувати понад 600 пожежників, два пожежні потяги та 80 спеціальних машин. Для гасіння також готують чотири одиниці авіації.

Повідомлялося, що станом на вечір понеділка під час гасіння пожежі постраждав 41 пожежник, п'ятеро з них перебувають у реанімації. Семеро постраждалих евакуювали до Петербурга.

Пролетарськ на мапі

Нагадаємо, як повідомляли "Телеграфу" власні джерела в українській розвідці, нафтобаза "Кавказ" працювала на ворожому ВПК та забезпечувала діяльність російських окупаційних військ. Атаку було здійснено за допомогою дронів-камікадзе українського виробництва.