Війна — день 900: росіяни тиснуть на Покровському напрямку та втрачають території у Курській області

Читати російською
Автор
Новина оновлена 11 серпня 2024, 23:17

Розповідаємо оперативно про головне за добу

Росіяни, активно відбиваючись від наступу у Курській області та втрачаючи свої населені пункти, також продовжують тиснути на лінії фронту в Україні. Намагаючись дотягнутись до міст на Донеччині, вони буквально стирають їх. Найбільше боєзіткнень фіксується на Покровському напрямку, де українські захисники протистоять ворогу, застосовуючи новітні технології — зокрема, робопсів. Генштаб у вечірньому зведенні зазначає, що на Донеччині Росія концентрує зусилля в районах Гродівки та Желанного.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні новини України та світу за 11 серпня. Більш оперативну інформацію можна отримати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Після Курську РФ буде готуватися до масштабного удару по центрам прийняття рішень у Києві, — The Times з посиланням на "високопоставлені джерела". Видання пише, що РФ відчує необхідність дати дуже жорстку відповідь, щоб показати світові, що вона всемогутня і що Курськ не залишиться безкарним. Це можуть бути сотні крилатих ракет, балістики і "шахедів", що стане великою проблемою для української ППО.

22:00 На Запорізькій АЕС в Енергодарі пожежа, дим видно із Нікополя. Попередньо окупанти підпалили шини у градирні. У Росії вже заявили, що пожежа почалася нібито через обстріл України.

21:00 Зеленський опублікував вечірнє звернення:

20:20 Ворог наніс ракетно-авіаційний удар по об'єктам інфраструктури Сумського району. На місці працюють всі необхідні служби. Проводяться аварійно-відновлювальні роботи. Наслідки ворожої атаки уточнюються.

19:40 В низці областей України тривога. Загроза балістики з Воронезької області. В Одесі та Сумах лунали вибухи.

19:00 Беларускі Гаюн: "9 серпня 2024 року, під час вильотів авіації ЗС РБ, жодних дронів (БПЛА) виявлено не було. Жодних запусків ракет із винищувача СУ-30 або вертольота МІ-24 не проводилося. З чого випливає, що чергові гучні заяви самопроголошеного Лукашенка є звичайною нісенітницею".

18:00 Британське Міноборони опублікувало супутникові знімки частини зруйнованих Росією будівель в окупованому Бахмуті Донецької області.

17:00 Внаслідок ранкового обстрілу Краматорська зі Смерчів 8 людей поранено, повідомляє Донецька ОВА. Постраждалі — місцеві жителі від 42 до 77 років. Один із поранених направлений на лікування до Дніпра, двоє отримують фахову допомогу на Донеччині, решта — не потребує госпіталізації.

Генштаб ЗСУ: Російський агресор намагається використати перевагу в живій силі та підтримку з повітря. На цей час кількість бойових зіткнень зросла до 65. Найгарячіше зараз на Покровському та Лиманському напрямках.

16:00 Вся Німеччина має бути підготовлена до потенційного військового конфлікту через 5 років, заявив командир регіонального командування "Гамбург", капітан морського флоту Міхаель Гісс в інтерв'ю Die Welt.

15:00 Карта бойових дій в Україні від ISW на 11 серпня виглядає так:

14:00 За останній тиждень РФ запустила Україною понад 30 ракет і 800 КАБів — Зеленський.

13:00 Ситуація на кордоні з Білоруссю залишається незмінною. Прикордонники не фіксують переміщення техніки чи військ. Про це сказав речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко.

12:00 У ніч проти 11 серпня 2024 року ворог атакував Україну 4 північнокорейськими балістичними ракетами KN-23. Також він запустив 57 ударних БпЛА типу Shahed із районів Приморсько-Ахтарськ, Єйськ, Курськ. Було збито 53 ворожі БПЛА.

11:00 Білорусь направила танки до кордону з Україною.

10:00 Сьогодні вранці окупанти обстріляли селище Велентенське на Херсонщині. Вибухову та черепно-мозкову травму, а також контузію отримала 81-річна жінка.

09:00 На Київщині внаслідок атаки загинули 35-річний чоловік та його 4-річний син. Їх знайшли під завалом будинку, який постраждав під час обстрілу.

08:00 Ще мінус 1220 загарбників за минулу добу. У Генштабі оновили дані щодо втрат окупантів. Дуже гарно вчора горіла ворожа артилерія і автомобільна техніка.

07:00 В Чорному морі 1 ворожий корабель, який є носієм крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 4 ракет. В Азовському морі ворожі кораблі відсутні.

06:00 Ворожі ударні БпЛА фіксуються на межі Кіровоградської та Полтавської областей у західному напрямку! Черкащина "мопеди" рухаються північно-західним курсом! Ще одна група ударних БпЛА в Київській області!

00:00 У частині областей України оголошено повітряну тривогу через загрозу БПЛА. Дрони фіксуються одразу на півдні, півночі та у центральних регіонах нашої держави.

Про те, що відбувалося 8 серпня, читайте у трансляції: Війна — день 897: у Курській області точаться бої, а в Криму чути вибухи

З ситуацією в Україні за 9 серпня ви можете ознайомитись у цьому матеріалі: Війна — день 898: РФ перекидає резерви під Курськ і завдала підлого удару по Костянтинівці

Про новини та події 10 серпня ми розповідали тут: Війна — день 899: Україна отримала "зелене світло" від США, але в жалобі після удару по Костянтинівці