Окупанти завдали удару по супермаркету в Костянтинівці: багато загиблих (відео)

Читать на русском
Автор
529
Вибухи в Костянтинівці Новина оновлена 09 серпня 2024, 15:14
Вибухи в Костянтинівці. Фото Колаж "Телеграф"

Росіяни обстріляли місто зі ствольної артилерії

У п'ятницю, 9 серпня, окупанти вчергове завдали удару по Костянтинівці Донецької області. Постраждав об'єкт соціальної інфраструктури — супермаркет "Екомаркет".

Внаслідок цього виникла пожежа. Про це повідомляють у місцевих каналах. Інформацію про удар по місту підтвердив Суспільне Донбас начальник МВА Сергій Горбунов.

Станом на 15:10 ДСНС повідомляє про 11 загиблих та 37 поранених внаслідок влучання по "Еко-маркету" в центрі Костянтинівки, також постраждали люди у сусідніх крамничках і торговельних павільйонах. Ймовірно, під завалами ще залишаються люди — рятувальна операція триває. Попередньо відомо, що для обстрілу окупанти використали ракету Х-38.

Попередньо, всередині будівлі були люди. На кадрах, які поширюють в мережі видно, що з різних куточків міста здіймається дим. Будівля самого супермаркету палає.

У Донецькій ОВА заявили, що в Костянтинівці щонайменше 7 людей поранені. Росіяни обстріляли місто зі ствольної артилерії.

"Це черговий цілеспрямований удар по місцю скупчення людей, черговий акт терору від росіян. Один із поранених перебуває у важкому стані, йому надають необхідну медичну допомогу. На місці працюють поліція, рятувальники, медики та всі відповідальні служби", — йдеться в повідомленні очільника ДОВА Вадима Філашкіна.

В компанії "Нова пошта" повідомили, що у торговельному центрі, який зруйнували російські терористи, було відділення пошти. Там заявили, що частина посилок вціліла. Вартість знищеного вантажу клієнтам буде компенсовано у повному обсязі.

"Всі наші співробітники живі, один колега отримав контузію – йому надається вся необхідна допомога. На жаль, є постраждалі серед населення", — пишуть в публікації.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на цинічний обстріл росіян. За його словами, станом на цей час відомо про чотирьох загиблих. Щонайменше 24 людини поранено.

"Костянтинівка, Донецька область. Удар російських терористів по звичайному супермаркету та пошті. Люди під завалами. Триває рятувальна операція, і буде зроблено все, щоб врятувати людей. Росія відповідатиме за цей терор, і ми зробимо все, щоб світ і надалі був з Україною, підтримував наш захист і порятунок життів наших людей", — написав президент.

Раніше "Телеграф" писав, що у четвер, 8 серпня, зранку у Дніпрі пролунав потужний вибух. Попередньо, наші захисники працювали по ворожому розвідувальному дрону, який кружляв над містом.