На фронті загинув підполковник ЗСУ: він був командиром батальйону

Читать на русском
Автор
4263
Олег Пігулевський Новина оновлена 08 серпня 2024, 12:04
Олег Пігулевський. Фото volodarska-gromada.gov.ua

Герою було 52 роки

На фронті загину командир військової частини, командир окремого стрілецького батальйону окремої механізованої бригади армійського корпусу Сухопутних військ ЗСУ підполковник Олег Пігулевський. Він воював у складі ЗСУ з перших днів широкомасштабного вторгнення.

Про це повідомила Володарська селищна територіальна громада Білоцерківського району Київської області. Зазначається, що Пігулевський народився 1 липня 1972 року в селі Городище–Пустоварівське.

В 1990 році вступив до Новосибірського вищого загального військового командного училища, яке успішно закінчив в 1994 році та отримав звання "лейтенант". З 1998 року по 2004 рік проходив службу в лавах ЗСУ на різних посадах, в тому числі був начальником штабу розвідувального батальйону 72-ї механізованої дивізії.

У березні 2022 року Пігулевський був призваний на військову службу по мобілізації на посаду командира окремого стрілецького батальйону. В стислі терміни сформував батальйон і з 1 квітня 2022 року керував зайняттям батальйонного району оборони та його обладнанням у складі Угруповання сил і засобів оборони Києва.

Починаючи з 2023 року керував діями підрозділів батальйону та безпосередньо брав участь в обороні населеного пункту Кліщіївка Бахмутського району Донецької області. Пізніше організовував оборону Куп’янська. 31.01.2023 під час виконання службових обов’язків в районі населеного пункту Дворічна отримав контузію, але залишився у строю.

2 серпня 2024 року загинув під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Новогродівка Покровського району Донецької області, мужньо виконавши військовий обов'язок в бою за Україну, її свободу і незалежність. У героя залишилися мама, дружина, донька та син, двоє внучок.

Нагадаємо, в Харківській області загинув 46-річний воїн Роман Сотник зі Львівщини. Лейтенант із позивним "Комісар" воював за Україну в лавах ДШВ понад два роки.