Вночі росіяни атакували Україну з повітря: вибухи лунали в кількох областях, є приліт

Читать на русском
Автор
3440
Працювали Сили ППО Новина оновлена 03 серпня 2024, 07:23
Працювали Сили ППО. Фото Колаж "Телеграфу"

Вибухи пролунали щонайменше у трьох регіонах

У ніч проти суботи, 3 серпня, росіяни атакували Україну "шахедами". Вибухи чули у кількох областях, є приліт в об’єкт інфраструктури у Вінницькій області.

Як повідомив командувач Повітряних Сил Микола Олещук, у ніч на 3 серпня росіяни атакували Україну двома зенітними керованими ракетами С-300 з окупованої території Донеччини, двома протирадіолокаційними ракетами Х-31П з повітряного простору над акваторією Чорного моря, та 29-ма ударними БпЛА типу "Shahed".

"В результаті протиповітряного бою збито 24 ударні БпЛА типу "Shahed-131/136" в межах Херсонської, Одеської, Миколаївської, Полтавської, Сумської, Дніпропетровської, Київської, Вінницької та Житомирської областей", — йдеться у повідомленні.

Перша заступниця начальника Вінницької ОВ Наталія Заболотна написала у Facebook, що в області є влучання в об’єкт інфраструктури. Підрозділи ДСНС працюють на місці.

Тривога через загрозу атаки безпілотниками та ракетами минулої ночі була оголошена у більшості українських областей. Окрім Вінниччини відомо про вибухи у Полтаві та Одесі.

Про вибухи у Полтавській громаді повідомило "Суспільне". Це сталося невдовзі після опівночі. Ймовірно, це була робота ППО.

Крім того, вибухи в ніч проти 3 серпня пролунали й в Одесі. О 00:49 з’явилися попередження, що група безпілотників рухається у напрямку Одеської та Миколаївської областей. О 1:45 мер Одеси Геннадій Труханов написав, що у місті чути вибухи. Незабаром він додав, що по ворожих повітряних цілях працюють наші захисники.

Ближче до ранку тривогу також було оголошено і в Києві. Існувала загроза атаки БПЛА. На момент публікації новини повітряної тривоги в Україні немає.

Як повідомляв "Телеграф", у ніч проти 3 серпня безпілотники масовано атакували Ростовську область Росії. Вибухи пролунали у Ростові-на-Дону, Батайську, Морозівську. На однойменному російському аеродромі почалася потужна пожежа після кількох вдалих влучень. Місцеві жителі припускають у соцмережах, що БПЛА потрапили до складів, де зберігалися КАБи. Крім того, через пожежу Су-34 опинилися під загрозою знищення.