Росія готує ракетний обстріл: атака може бути комбінованою, — речник ВМС

Читать на русском
Автор
559
Ракети в Чорному морі Росія може запускати з кораблів та підводних човнів Новина оновлена 30 липня 2024, 18:49
Ракети в Чорному морі Росія може запускати з кораблів та підводних човнів. Фото armyinform com ua

Росія знову може атакувати Україну комбіновано, тобто з використанням різного типу ракет з різних напрямків та у різний час. Зараз у Чорному морі знаходяться три підводні носії й паралельно відбувається спорядження літаків крилатими ракетами.

"Ми постійно готуємося до чергового масового нападу, тим більше давно його вже не було. І так, якщо ми бачимо носії в морі, як правило, це може передувати комбінованій атаці, тому що самостійні атаки виключно за рахунок цих крилатих ракет зазвичай не призводять до великого успіху", — зазначив Плетенчук.

Усі підводні човни знаходяться у Причорноморському регіоні. В Азові їм не вистачає глибини.

"Тому, відповідно, так, вони можуть мати на борту всього до 12 ракет, і в принципі так, якщо десь паралельно є обладнання, така комбінована атака можлива. Тому в принципі, як і завжди, ігнорувати сигнали повітряної тривоги не слід", — додав речник ВМС ЗСУ.

Зазначимо, що це не перше повідомлення про майбутній масштабний авіаудар по Україні. Швидше за все, він буде націлений на транспортну інфраструктуру та енергетику.

Нагадаємо, що це не вперше, коли Росія застосовує таку тактику. Наприклад, 8 липня Росія атакувала Україну із застосуванням 38 ракет різного типу. Для нападу росіяни використовували балістичні, аеробалістичні, крилаті та керовані авіаційні ракети.