Війна — день 886: ситуація на фронті загострюється, а росіяни рівняють міста з землею

Читать на русском
Автор
971
Бої за Україну продовжуються Новина оновлена 28 липня 2024, 23:09
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Російське вторгнення в Україну продовжується 886 днів, а ситуація на фронті залишається напруженою. Щодня там фіксується близько сотні бойових зіткнень, десятки авіаударів та тисячі обстрілів. Через це сильно страждають міста на передовій, які через масивний вогонь поступово перетворюються на руїни. Але через постійне застосування балістичного та іншого далекобійного озброєння навіть віддалені населені пункти не можуть бути у повній безпеці.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні новини України та світу за 28 липня. Більш оперативну інформацію ви можете Більш оперативну інформацію ви можете отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 В Україні завдяки підтримці партнерів планується створення п'яти сучасних реабілітаційних центрів із найсучаснішим обладнанням, повідомила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова.

Серед військовослужбовців ЗСУ зростає кількість невралгічних захворювань, серед них 29% становить діагноз ПТСР, і прогнозується, що ця цифра зростатиме, інформувала голова Департаменту охорони здоров'я Міністерства оборони України Оксана Сухорукова.

22:00 Зеленський у вечірньому зверненні відзначив 25-ту і 95-ту бригади, що воюють на Покровському і Торецькому напрямках, а також 9-й департамент ГУР, який вразів ціль на відстані в 1800 км від кордону України.

21:00 Терпіння, підтримка України та дипломатичний тиск на Росію є трьома факторами справедливого завершення війни, — Зеленський.

Жителям Фінляндії треба звикнути до того, що війна підійде і до їх кордонів, — про це заявив президент республіки Александр Стубб після удару України по військовому аеропорту "Оленья" на півночі Росії. Авіабаза "Оленья" розташована менш ніж за 200 кілометрів від північно-східного кордону Фінляндії.

19:00 План дій для досягнення миру в Україні буде готовим до кінця листопада, — заявив Зеленський в інтерв'ю японській державній телерадіокомпанії NHK.

В понеділок, 29 липня, з 16:00 до 23:00 буде застосовуватись одна черга відключень, — повідомляє "Укренерго". В інші години — без обмежень.

17:00 Бізнес забронював від мобілізації через портал "Дія" 76 тис. працівників від початку офіційного запуску сервісу електронного бронювання, повідомила перший віце-прем'єр — міністр економіки Юлія Свириденко.

Росія завдала ракетного удару двома протикорабельними ракетами Х-35У по місту Харків, ніхто не постраждав.

564 дітей загинули внаслідок збройної агресії Росії, ще понад 1487 дістали поранень різного ступеня тяжкості, повідомляє Офіс генерального прокурора.

16:00 Кремль посилює зачистки в оборонній промисловості і репресії проти тих, "хто недостатньо політично захищений", — інформує Міноборони Британії.

15:00 Україна атакувала нафтобазу "Польова" в російській Курській області, в районі розташування цього об’єкта працювали засоби протиповітряної оборони ворога, — повідомляє Генштаб ЗСУ.

14:00 Росіяни обстріляли Нікополь Дніпропетровської області. Постраждали вісім людей, зокрема діти.

13:00 Окупанти змінили тактику у Чорному та Азовському морях. Тепер російські загарбники замість надводних кораблів роблять ставку на підводні човни.

12:00 Російські диверсанти знизили активність на кордоні Сумської області. На Харківському напрямку найбільш активні бойові дії ведуться поблизу населених пунктів Липці та Вовчанськ. Про це сказали в Держприкордонслужбі.

11:00 Окупанти завдали два ракетні удари по Харкову, тип ракет встановлюється. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

10:00 Близько 700 керованих авіабомб і більш як 100 "шахедів" проти України та українців лише за один цей тиждень.

09:00 Протягом минулої доби на всіх напрямках зафіксовано 129 бойових зіткнень. За добу авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 15 ударів по районах зосередження особового складу противника, також уразили артилерійську систему, радіолокаційну станцію та два засоби ППО. Найактивнішими ділянками фронту залишаються Покровський та Торецький напрямки.

08:00 У ніч на 28 липня 2024 року ворог атакував Україну керованою авіаційною ракетою Х-59 та 8-ма ударними БпЛА "Shahed". ППО збила ракету і 7 дронів.

07:00 Українські захисники за добу ліквідували ще 1180 російських загарбників.

06:00 В Чорному морі фіксується 1 російський корабель-ракетоносій загальним залпом до 4 ракет, — ВМС ЗСУ

00:00 Китай обіцяє просувати ідею мирних переговорів між Україною та Росією. Про це повідомив Міністр закордонних справ КНР Ван Ї.

З ситуацією в Україні за 25 липня ви можете ознайомитись у цьому матеріалі: Війна – день 883: під Прогресом виникла загрозлива ситуація, а повітряний терор триває

Про новини та події 26 липня ми розповідали тут: Війна — день 884: Росія готується наступати на Запоріжжя та тестує нові дрони

Про те, що відбувалося 27 липня, читайте по посиланню: Війна — день 885: Росія просувається на Донбасі, а Україна готується використовувати F-16