В Криму влучили по аеродрому "Саки": знищено РЛС, є поранені (фото, відео) - оновлено

Читать на русском
Автор
2355
Аеродром "Саки" опинився під атакою Новина оновлена 26 липня 2024, 10:03
Аеродром "Саки" опинився під атакою. Фото Відкриті джерела

Під удар потрапив аеродром "Саки" у тимчасово окупованому Криму

В тимчасово окупованому Криму в ніч на 26 липня пролунали численні вибухи. Дісталося Євпаторії, Сакам та Новофедорівці: там було чутно вибухи, працювала російська протиповітряна оборона, а судячи з опублікованих відео, були прильоти по російським військовим об'єктам.

Про це пишуть моніторингові канали та російські ЗМІ. Зокрема моніторинговий канал "Кримський вітер" повідомив про вибухи на аеродромі "Саки" біля Новофедорівки та про детонацію боєприпасів, а також про численні пожежні машини, які поїхали у напрямку враженого аеродрому.

"На аеродромі "Саки" вражено склад із боєприпасами, повідомляє наше джерело: "Ракети "повітря-повітря" в Саках злетіли в повітря. Разом з бортами"", – написав канал, додавши, що у бік об'єкта поїхали автомобілі "швидкої допомоги" та пожежники.

Пізніше Telegram-канал ASTRA з посиланням на джерела підтвердив попадання аеродромом "Сакі" в Криму.

Стверджується, що територію військового аеродрому в Новофедорівці Сакського району атакували з ATACMS. В результаті є влучення з боєкомплекту, сталася пожежа. Поранено двох військовослужбовців — вони отримали осколкові поранення.

Крім того, ракета ATACMS також вразила місце дислокації російської ППО за 5 км від села Шовковичне в Сакському районі. В результаті було знищено встановлення радіолокаційної станції (РЛС).

Моніторинговий канал "Николаевский Ванек" пише, що під час удару були уражені склади боєприпасів на аеродромі. Ударів завдавали балістичними ракетами, також могли отримати пошкодження російські літаки Су-24, які базуються на цьому ж аеродромі.

"Зважаючи на все, у Криму накрито відразу кілька жирних точок. Детонацію в одній із них чути навіть зараз. А ще цікаво те, що зреагувати вони не встигли, тому жоден Су-24 у повітря не піднявся (а склади БК були недалеко від них). А бортів там було до 8. А значить, при гарній та смачній детонації — будуть хороші новини. Почекаємо знімки, але поки виглядає все дуже навіть непогано", – сказано у повідомленні.

Як повідомляв "Телеграф", у ніч на 18 липня дрони СБУ та Військово-морських сил ЗСУ атакували російську базу охорони в Криму поблизу озера Донузлав і завдали великої шкоди ворогові. На той час військово-морські сили РФ проводили навчання із захисту акваторії.