"Обстановка залишається складною": Сирський назвав дві основні проблеми на фронті

Читать на русском
Автор
Олександр Сирський
Олександр Сирський. Фото Колаж "Телеграфу"

Головком відвідав підрозділи на фронті

Наразі перед українським військовими на фронті стоять дві основні проблеми. Водночас на боці Сил оборони є і перевага.

Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський. Він зазначив, що тиждень працював на Східному фронті та побував практично в усіх бригадах Покровського, Курахівського, Времівського, Торецького, Краматорського напрямків, а також тих, які ведуть бої у Вовчанську та під Харковом.

"Мета моєї роботи, як і раніше, полягає у вивченні обстановки безпосередньо в районах бойових дій, оперативному вирішенні проблемних питань без бюрократичних процедур, вивченні бойового досвіду наших військ та впровадження його в процес підготовки військовослужбовців та підрозділів, а також надання дієвої допомоги командирам у плануванні та веденні бойових дій", — зазначив Сирський.

Головком наголосив, що на даний час основним проблемним питанням для командирів будь-якого рівня є комплектування частин і підрозділів вмотивованими, якісно підготовленими військовослужбовцями. Ще одним проблемним питанням, за його словами, є забезпечення сучасними засобами РЕБ і військової ППО, спроможної ефективно боротися з БПЛА противника.

"Водночас, на нашому боці є перевага у кількості і якості бойових коптерів, насамперед бомберів та FPV дронів, та майстерність операторів, які їх застосовують. Це запорука нашого успіху та збереження життя бійців", — підкреслив Сирський.

Раніше "Телеграф" писав, що військовий оглядач Олександр Коваленко пояснив, чому зараз Україні не вигідно витісняти росіян з Харківщини.