"Ви можете зачепити тригери": доброволець пояснив, як рідним та оточуючим коректно спілкуватися з військовими

Читать на русском
Автор
Олександр Роменський Новина оновлена 30 червня 2024, 21:10
Олександр Роменський. Фото Колаж "Телеграф"

Родичі або друзі мають розуміти, що коли хлопець так поводиться, то не треба з нього витягувати слова із міркувань, що йому легше буде

Якщо боєць почав говорити про війну — потрібно дозволити йому говорити лише те, що він хоче, і так багато, як він може. Самому випитувати не потрібно, адже можна зачепити ці тригери.

Про це заявив медик-стрілець Олександр Роменський (позивний "Артист") в ексклюзивному інтервʼю "Телеграфу", відповідаючи на питання, як розмовляти з військовими.

"Коли ми згадуємо між собою, військовими, то контролюємо ці моменти й не чіпаємо того, чого не хочемо. Але коли людина починає лізти із запитаннями, то може не спеціально, але зайти за межі, і тому починається агресія", — заявив він.

За його словами, хтось з військових мовчить і все в собі переживає, і від нього нереально щось почути. Але, як сказав Олександр Роменський, родичі або друзі мають розуміти, що коли хлопець так поводиться, то не треба з нього витягувати слова із міркувань, що йому легше буде.

"Ми ж самі знаємо, як нам краще, і саме так і робимо", — каже медик-стрілець.

Завершуючи відповідати на питання про те, як розмовляти з військовими, він додав наступне: "Якщо мені легше виговоритись чи пережити щось у собі, то я сам виберу. Не треба нічого з мене витягувати насильно. Повністю зрозуміти все одно ніхто не зможе, окрім тих, хто там був. Можна проявити емпатію, турботу, але повністю провідчувати те саме ніхто не зможе".

Раніше "Телеграф" писав, що ветеран розкрив секрет, як досягнув успіху після фронту, контузії та хвороби