Нічна атака Росії на Україну: основною ціллю був захід країни, але вибух пролунав і в Києві (оновлено)

Читать на русском
Автор
4325
Ніч була неспокійною Новина оновлена 27 червня 2024, 07:50
Ніч була неспокійною. Фото Колаж "Телеграфу"

Активно працювала ППО

У ніч на четвер, 27 червня, росіяни атакували Україну ракетами та "шахедами". Основною ціллю ворога став захід країни, але вибух чули, у тому числі у Києві.

"Телеграф" розповідає, що відомо про російську атаку. Близько 2-ї години ночі стало відомо, що росіяни запустили крилаті ракети "Калібр" з моря. Вони прямували через Миколаївщину, Кіровоградщину та Вінниччину та рухалися на Хмельниччину.

UPD У Повітряних силах України повідомили, що у ніч на 27 червня російські окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши ракети повітряного, морського базування та ударні БпЛА типу "Shahed". Було збито 5 ракет та 23 "шахеди".

Усього ворог застосував 6 ракет різних типів та 23 ударні БпЛА:

  • 1 аеробалістичну ракету Х-47 М2 "Кинджал" (із повітряного простору Тамбовської обл.– РФ);
  • 4 крилаті ракети "Калібр" (із північно-східної частини акваторії Чорного моря);
  • 1 керовану авіаційну ракету Х-59/Х-69 (із повітряного простору Курської області – РФ);
  • 23 ударні БпЛА типу "Shahed-131/136" (район пусків – Приморсько-Ахтарськ – РФ).

В результаті протиповітряного бою було збито 28 повітряних цілей:

  • 4 крилаті ракети "Калібр";
  • 1 керовану авіаційну ракету Х-59/Х-69;
  • 23 ударні БпЛА типу "Shahed-131/136".

Близько 3 години ворог підняв у повітря МіГ-31К. Повідомлялося про рух швидкісних цілей через Житомирщину у південно-західному напрямку. Близько 03:00 у Києві пролунали вибухи. За даними моніторингових каналів, ймовірно, вони стали результатом роботи ППО з "Кинджалу", випущеного з літака.

Близько 02:40 з’явилися повідомлення про вибухи у Хмельницькій та Івано-Франківській областях. Перед цим Повітряні сили попереджали про атаку БПЛА на ці області. Крім того, повідомлялося, що у напрямку Хмельницької області рухаються крилаті ракети.

Вибухи на Хмельниччині чули ще двічі – близько 02:58 та 03:01. Моніторинги писали про небезпеку для Старокостянтинова. Після 5 ранку туди долетіли ворожі "шахеди", знову пролунали вибухи та звуки роботи ППО.

Крім того, вибухи вночі чули на півдні Одещини. Відразу після 4 ранку вибухи пролунали у Харкові. За даними моніторингів, ворог обстріляв місто балістикою.

Як повідомляв "Телеграф", 26 червня росіяни скинули вибухівку з дрону на двох дітей та трьох дорослих. Сестри 12 та 15 років отримали поранення, їх госпіталізували у стані середньої тяжкості.