Пластун-RP3000 та APELLA: які цікаві засоби РЕР та РЕБ мають на озброєнні ЗСУ (відео)

Читать на русском
Автор
Стенд "Інфозахисту" з мініатюрами радіоелектронних систем Новина оновлена 20 червня 2024, 08:15
Стенд "Інфозахисту" з мініатюрами радіоелектронних систем. Фото facebook.com/infozahyst

Завдяки технологіям виявлення, попередження та зміни сигналів дронів, рятуються життя захисників

На виставці озброєння Eurosatory 2024 Україна показала не тільки новітній дрон "Булава", а й інші розробки. На стенді "Інфозахисту" демонстрували засоби радіоелектронної розвідки та радіоелектронної боротьби.

Про це повідомляє компанія-виробник. Серед розробок привертають увагу малогабаритний тактичний пеленгатор Пластун-RP3000 та автоматизований пост радіорозвідки APELLA.

PLASTUN-RP3000

PLASTUN-RP3000 допомагає створювати мату радіоелектронної обстановки, він визначає знаходження та показує координати джерел радіовипромінювання в режимі реального часу. Може запеленгувати сигнали з псевдовипадковим перелаштуванням робочої частоти, короткусмугові, слабкі. Система працює від акумуляторів до 8 годин, що дає потрібну мобільність групам розвідки. "Пластун" розділяється на два наплічника — загальна вага до 39 кг і його можна переносити швидко та приховано. З 2016 року постачається до ЗСУ,

APELLA

Багатофункціональний автоматизований пост радіорозвідки APELLA як частина мобільного комплексу радіорозвідки ХОРТИЦЯ-М постачається до ЗСУ з 2018 року. Серед його можливостей — перехоплення і демодуляція каналів управління та передачі даних дронів. Може шукати, виявляти, рекомбінувати, демодулювати до 8 мереж з псевдовипадковим перелаштуванням робочої частоти. Може декодувати понад 50 типів сигналів.

Раніше "Телеграф" розповідав про детектори дронів "Цукорок" та "Ванільний цукорок". Вони відрізняються кількістю упізнаваних російських дронів.