Війна — день 844: росіяни потрапили у пастку у Вовчанську, але тиснуть на Донбасі

Читать на русском
Автор
1018
Бої за Україну продовжуються Новина оновлена 16 червня 2024, 23:23
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Російські окупанти продовжують вести свій наступ на низці напрямків, найбільшу увагу приділяючи Донецькій області, де відбувається більша частина бойових зіткнень. Зокрема, найбільша активність спостерігається на Покровському напрямку, де загарбники намагаються просунутися у бік траси T0504, яку також називають "дорогою життя". Якщо їм вдасться її перерізати, це ускладнить логістику для ЗСУ на Донбасі. Разом з тим, на Харківському напрямку справи у них йдуть не дуже добре, наприклад, у Вовчанську велике угруповання росіян потрапило у пастку і було оточене.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні новини України та світу за 15 червня. Більш оперативну інформацію ви можете отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Канада виділить Україні понад 15 млн. доларів. Кошти будуть спрямовані на відновлення пошкодженої російськими обстрілами енергетичної інфраструктури.

22:00 На першому етапі мобілізації ув'язнених Україна очікує, що добровільно приєднатися до армії погодиться понад 4000 осіб, сказав міністр юстиції України Денис Малюська.

21:00 З початку доби кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 88, зокрема на покровському напрямку окупанти 36 разів атакували позиції Сил оборони, 25 штурмів успіху не мали, ще 11 атак – продовжуються, повідомляється в оперативному зведенні Генштабу Збройних сил України станом на 19.00.

20:00 Другий саміт миру може пройти вже протягом наступних п'яти місяців, заявив глава МЗС Швейцарії Ігнаціо Касіс.

19:00 Норвегія виділить близько 100 мільйонів доларів на відновлення української енергетичної інфраструктури

18:00 Нідерланди пообіцяли виділити додаткові 35 БТР YPR-765 та додаткові САУ М109

17:00 Російські війська обстріляли авто швидкої допомоги та близько десятка житлових будинків у Пісках-Радьківських (Харківська область), поранення отримало троє людей, серед яких 13-річний підліток.

16:00 На фронті від початку доби відбулося вже 51 бойове зіткнення. Найбільш напружена ситуація на Покровському напрямку, повідомляє Генштаб ЗСУ.

15:00 Путін ніколи не зупиниться в Україні. Ми хочемо миру без імперіалістичних амбіцій Росії

Про це заявила заступниця прем'єр-міністра Швеції Ебба Буш

14:00 Норвегія виділила Україні фінансову допомогу на ремонт енергетики, яка була пошкоджена внаслідок російських атак.

13:00 12-та бригада спеціального призначення "Азов" спільно з 1-ою бригадою оперативного призначення "Буревій" Національної гвардії України 21 квітня провели наступальні дії у Серебрянському лісництві

12:00 У Полтавській області 16 червня прогриміли вибухи. У регіоні було оголошено тривогу.

11:00 Колишній президент США та кандидат на виборах президента Дональд Трамп розкритикував масштаби підтримки України та пригрозив зупинити фінансову допомогу.

10:00 На Донбасі ліквідували відомого пропагандиста з росТБ Микиту Цицагі

08:00 Під ударом окупантів ввечері були Марганець і Нікополь, — ОВА

Та після нічної тиші на ранок – знову райцентр.

Ворог застосовував важку артилерію. А ще вгатив дронами-камікадзе.

Сталася пожежа. Пошкоджені 10 приватних будинків й 4 господарські споруди. Понівечені газогони та лінія електропередач.

07:00 Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 16.06.24 (орієнтовно)

00:00 У мережі з’явилася інформація, що частина росіян, які були заблоковані на Агрегатному заводі у Вовчанську, здалися в полон

Про новини та події 13 червня ми розповідали тут: Війна — день 841: обвал акцій у Росії та підписання Україною угоди про безпеку зі США

Із ситуацією в Україні за 14 червня ви можете ознайомитись у цьому матеріалі: Війна — день 842: Путін висунув Україні ультиматум перед самітом миру

Про те, що відбувалося 15 червня, читайте за посиланням: Війна — день 843: початок саміту миру у Швейцарії та заяви Кремля про "переговори"