Війна — день 815: Росія не перестає обстрілювати Харків та Одесу, ситуація на фронті залишається важкою

Читати російською
Автор
Новина оновлена 18 травня 2024, 23:21

Оперативно про головне за добу

Українським військовим вдалося зупинити наступ росіян у Харківській області та стабілізувати ситуацію, але продовжуються важкі бої. До того ж окупанти скинули бомби на Харків і вдарили ракетами по Одесі. Внаслідок обстрілів є багато поранених та загиблих.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 18 травня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Якщо військовозобов'язаний не оновить дані протягом 60 днів, він може зробити це пізніше, проте на нього чекатиме штраф, пояснили в Міноборони.

22:00 Російські окупанти за минулий день 46 разів обстріляли з різних видів зброї прикордонні громади Сумської області, внаслідок обстрілу одна людина отримала поранення, повідомила обласна військова адміністрація.

21:00 За добу на лінії фронту сталося 77 бойових зіткнень, з них 7 – ще тривають, у свою чергу українські захисники 4 рази провадили штурмові дії, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

20:00 Зенітники ЗСУ зі 110 окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка збили Су-25 росіян і "нині його залишки дотлівать в одній із донецьких посадок".

19:00 Російські окупанти обстріляли одне із сіл у Семенівській громаді Чернігівської області, внаслідок чого постраждали місцевий житель, повідомив голова обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус.

18:00 США проведуть чергове засідання у форматі "Рамштайн" щодо військової підтримки України 20 травня, — Пентагон.

16:00 У Харкові приліт по житловому сектору — кілька приватних будинків зруйновано, є пʼятеро постраждалих, повідомив мер міста Ігор Терехов.

15:00 Кількість поранених внаслідок вчорашнього удару рф по Харкову зросла до 35.

Про це повідомив мер міста Ігор Терехов.

14:00 Над Дніпром літає дрон. Попередьно — "шахед"

13:00 ЗСУ намагаються відтіснити росіян у напрямку Глибокого за 40 км від Харкова

Генштаб повідомляє, що з початку доби окупанти двічі атакували позиції ЗСУ в напрямках населених пунктів Липці та Вовчанськ, успіху не мали.

За минулу добу на Харківському напрямку противник втратив до 200 осіб та 42 одиниці військової техніки. З початку цієї доби втрати Росії складають 19 осіб живої сили та 10 одиниць військової техніки.

12:00 Число жертв вчорашнього удару по Харкову зросло до 4 осіб, — ОВА

Голова адміністрації Олег Синегубов повідомив, що сьогодні у лікарні помер 33-річний чоловік.

Ще 16 людей проходять лікування на стаціонарі, двоє постраждалих у тяжкому стані.

10:00 З прикордонних сіл Харківської області евакуйовано вже 9900 людей. Зокрема, лише з Вовчанська вивезено п'яту частину від цієї кількості.

09:00 Загальні бойові втрати противника на 18.05.24

08:00 Вночі сили ППО збили усі 13 ворожих БПЛА

07:00 Станом на зараз загрози немає

06:00 В багатьох областях України — повітряна тривога! Моніторингові групи пишуть за загрозу балістики. В Одесі пролунав вибух!

00:00 У Харкові збільшилася кількість поранених майже до 30 осіб через сьогоднішній російський повітряний удар, скоєний ворогом із застосуванням авіації. Рятувальники показали фото ліквідації наслідків атаки супротивника містом.

Про те, що відбувалося 17 травня, читайте у матеріалі: Війна — день 814: ЗСУ вдалося зупинити активне просування росіян на Харківщині, але тяжкі бої продовжуються

Дізнатися про події 16 травня можна за посиланням: Війна – день 813: бої за Вовчанськ та вибухи у Криму

Із ситуацією в Україні 15 травня можна ознайомитись у цьому матеріалі: Війна — день 812: бої в Харківській області продовжуються, а загроза нависла над ще однією областю