Армія Росії вдарила по житловим будинкам в центр Харкова: багато постраждалих (оновлено)

Читать на русском
Автор
1008
На місці обстрілу працюють екстрені служби Новина оновлена 14 травня 2024, 18:42
На місці обстрілу працюють екстрені служби. Фото Ілюстративне фото

Російські солдати продовжують бити по мирних громадян

Вдень 14 травня у Харкові знову пролунали вибухи після ранкової атаки по центру міста. Російські солдати влучили по житловій багатоповерхівці.

Про це повідомив мер міста Ігор Терехов. А голова Харківської ОВА Олег Синєгубов попередив, що можливі повторні удари.

18:40 У мережі з'явилися перші кадри пошкоджених багатоповерхівок. У будинках вибиті вікна, осколками посічено фасад та зруйновано балкони. У деяких місцях у квартири зяють величезні дірки. Обшивка будинків валяється на проїжджій частині та пішохідних доріжках.

17:24 Внаслідок атаки постраждали щонайменше дев'ять людей, повідомив Олег Синєгубов. Відбулися лише гострою реакцією на стрес, без поранень.

16:55 Внаслідок обстрілу пошкоджено 10-поверховий житловий будинок, обійшлося без пожежі. Проводиться поквартирний обхід, щоб знайти потенційних постраждалих. Місце другого влучення — гаражі, приблизно 10 із них горять, повідомив Ігор Терехов. Також пошкоджено ще одну 12-поверхівку. На місцях усіх влучень працюють усі відповідні служби та волонтери.

Перші вибухи пролунали близько 16:14, а повторилися о 16:18. Інформація про постраждалих та наслідки ударів з’ясовується.

"У Харкові вдруге за день було гучно… Будьте обережні. Знову удар по району житлової забудови – навколо багатоквартирні будинки. Відомо про удар по житловій висотці у центрі міста", — написав Ігор Терехов.

Олег Синєгубов уточнив, що під ударом ворога була центральна частина міста. Мешканців закликають залишатися у безпечних місцях.

"Ворог завдав кілька ударів, у тому числі по житловій забудові центральної частини Харкова. Загроза повторних пусків залишається. За інформацією медиків, на цю хвилину дані про постраждалих не надходили", — написав він.

У мережі публікують фото клубів диму, що підіймаються у небо після обстрілу.

Також "Телеграф" розповідав про те, що Володимир Зеленський обговорив із секретарем США Ентоні Блінкеном оборону Харківської області. Український президент озвучив скільки і якої зброї потрібно, щоб захистити регіон від росіян.