Війна – день 801: Росія зазнає нищівних втрат і змінила тактику обстрілів

Читать на русском
Автор
3133
Настав новий день спротиву російським окупантам Новина оновлена 04 травня 2024, 23:20
Настав новий день спротиву російським окупантам. Фото telegraf.com.ua

Розповідаємо оперативно про головне за добу

На календарі субота, 4 травня 2024 року. Напередодні Великодня в Україні тривають тривоги — лише минулої доби було чотири зльоти МіГа-31К. Однак якщо раніше Росія активно використовувала для атак проти України ударні безпілотники типу "Шахед", то останнім часом робить ставку на ракетні удари з коригуванням розвідувальних безпілотників. За оцінками Франції, втрати Росії становлять уже 500 тисяч осіб, з яких 150 тисяч людей убиті — це навіть більше, ніж у зведеннях Генштабу ЗСУ.

У цьому матеріалі Телеграф розповідає про головні події в Україні та світі 4 травня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Протягом доби українські захисники відбили 18 ворожих атак на Авдіївському напрямку, загалом на лінії фронту зафіксовано 74 бойові зіткнення, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

22:00 Увечері в Бериславі російські окупанти, використовуючи дрони, скинули вибухівку на навчальний заклад, який раніше зазнавав обстрілів, повідомляє Херсонська обласна військова адміністрація.

21:00 ЗСУ збили російський літак Су-25 на Донеччині, — президент Зеленський у вечірньому зверненні.

20:00 Ворог стягує додаткові війська у напрямку Часового Яру та Івановського, у самому місті ворожої армії на сьогодні немає, проте окупантам було б важливо захопити його до того, як українським силам надійде закордонна допомога, повідомив речник оперативно-стратегічного угрупування військ (ОСГВ). ) "Хортиця" підполковник Назар Волошин.

19:00 Російські окупанти вдень обстріляли Нікополь, застосувавши артилерію та дрони, одна жінка отримала поранення, повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

17:00 Росіяни знову атакували Харків.

Вдарили по цивільній інфраструктурі в Індустріальному районі міста.

На цей час відомо про 4 постраждалих.

На місці "прильоту" сильна пожежа.

16:00 ЗС РФ вдарили КАБами по селу Черкаські Тишки, повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації (ОВА) Олег Синєгубов.

15:00 Втрати російської армії на війні зростуть у найближчі два місяці. Причиною цього може бути посилення наступальних операцій Росії.

Про це повідомляє Міністерство оборони Британії.

13:00 У Бериславі під обстріл росіян потрапила вантажівка, що доставляла питну воду місцевим мешканцям

Російські війська атакували автомобіль дронами. Авто згоріло, на щастя, ніхто з людей не постраждав.

12:00 Попри величезні людські втрати: росія повністю адаптувала свої збройні сили до війни на виснаження, в якій перевага надається масі, а не якості, — звіт британської розвідки.

10:00 Вибухи у Харкові, місто під обстрілом.

08:00 Вночі у небі над Україною збили 13 БПЛА

05:00 На сході України оголошена повітряна тривога через активність тактичної авіації російських терористів.

03:00 Внаслідок удару російських терористів по Харкову виникла пожежа, пошкоджено кілька будівель. Постраждало четверо людей.

01:00 Російські терористи атакують Харків безпілотниками. Над містом працює протиповітряна оборона.

00:00 Повітряна тривога оголошена лише у Харківській та Донецькій областях.

Карта бойових дій від DeepState на початок доби виглядає так:

Мапа бойових дій в Україні 04.05.2024
Карта бойових дій в Україні 04.05.2024

З ситуацією в Україні за 1 травня можна ознайомитись у матеріалі: Війна — день 798: росіяни збирають сили для атаки у трьох напрямках та обстрілюють Одесу

Інформацію за 2 травня дивіться за посиланням: Війна — день 799: росіяни нарощують тиск на фронті та продовжують руйнівні обстріли Одеси

Про те, що відбувалося 3 травня, читайте у матеріалі: Війна – день 800: на фронті важка ситуація, але росіянам активно дають по зубах