Врятує життя у воді: в Міноборони завершують тестування плавучих бронежилетів (відео)

Читать на русском
Автор
Плавучі броніки під час випробування Новина оновлена 15 квітня 2024, 08:39
Плавучі броніки під час випробування. Фото facebook.com/MinistryofDefence.UA

Витримати рятувальний бронежилет має не тільки військового, а й його спорядження

Не тільки ефективна зброя потрібна ЗСУ для відбиття атак ворога. Різноманітні девайси також важливі. Серед останніх розробок Міноборони — антитепловізійна накидка, яка ховає бійців від ворожих дронів, а також спеціальне взуття з балістичною устілкою для саперів.

Про це розповів заступник Міністра оборони України Віталій Половенко. Він також зазначив, що випробування "плавучого бронежилета" на завершальному етапі. Він потрібне спецпідрозділам ЗСУ. Згідно з відкритими даними, тестування проходять зразки українського та закордонного виробника.

"Плавучий бронежилет" це модуль, що може втримати на воді військового із повним спорядженням. "Він зйомний з бронежилета, повністю модульний, він повинен витримувати вагу військовослужбовця та повинен витримувати 27 кілограмів спорядження — зброя, бронекомплект та інші елементи", — розповів головний спеціаліст Центрального управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ Олександр Шарко.

Рятівний круг вмонтований у комір. Механізм дії простий — при потраплянні у воду, повітряна подушка розкривається і підіймає людину на поверхню. Після тестування бійцями, вироби покращують за їхніми відгуками. Спрацьовує рятувальна система за кілька секунд після падіння у воду. В бронежилет також вмонтовано свисток та спеціальний ліхтарик, щоб навіть в темряві можна було розгледіти людину у воді. Плавучі бронежилети будуть використовувати ВМС, понтонери, ССО, спецпідрозділів десантно-штурмових військ.

Раніше "Телеграф" розповідав про безпілотник, що опираючись ворожим РЕБам може літати без GPS. Він призначений для розвідки.