Після атаки на енергосистему: мешканців міста на Київщині закликали закрити вікна та зробити запаси води

Читать на русском
Автор
Після атаки на енергосистему: мешканців міста на Київщині закликали закрити вікна та зробити запаси води Новина оновлена 11 квітня 2024, 12:19

Деталі атаки розкажуть пізніше

Після російського ракетного удару по Київській області, де, за офіційною інформацією, було атаковано об’єкт енергетичної інфраструктури, мешканців одного з міст закликали закрити всі вікна. У повітрі є шкідливі продукти горіння.

Про це попередив мер міста Українка Олександр Туренко. Він попередив мешканців громади, щоб ті щільно зачинили усі вікна у своїх будинках, зробили максимальні запаси води та зарядили усі пристрої.

Міський голова також поінформував, що в місті продовжують працювати пункти незламності.

"Це поки що все, що можу сказати зараз… Більше докладно — згодом", — сказав він.

Оновлено: голова наглядової ради "Центренерго" Андрій Гота повідомив, що Трипільська ТЕС, розташована в Українці, була повністю знищена.

Нагадаємо, що окрім Київської області росіяни атакували енергетичну інфраструктуру у Харківській, Запорізькій та Львівській областях. Енергетики працюють над усуненням наслідків, але обладнання підприємств серйозно пошкоджене. Графіки аварійних відключень застосовані у Харківській області. В інших регіонах обмеження споживання не застосовувалося.

Раніше ми повідомляли про те, як Україна пережила масовану атаку.