Бомба впала прямо посеред будинків: у прокуратурі показали наслідки прильоту у Харкові (фото, відео)

Читать на русском
Автор
2771
Місто знову обстріляли з авіації Новина оновлена 07 квітня 2024, 19:34
Місто знову обстріляли з авіації. Фото Колаж "Телеграфу"

Терор мирного населення продовжується

У неділю, об 11:45, Росія вкотре обстріляла Харків, випустивши з літака два уніфікованих міжвидових плануючих боєприпаса. Вони впали у житловому кварталі Шевченківського району міста, зруйнувавши та понівечивши житлові будівлі та об’єкти соціальної інфраструктури, п’ятеро людей отримали травми.

Серед постраждалих — 45-річний чоловік, який отримав осколкові поранення, та чотири жінки віком від 37 до 72 років, у яких діагностували гостру реакцію на стрес. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

Новітня зброя для ударів по Росії. Інноваційні БПЛА зможуть завдавати ударів за 2000 км

Під ворожим ударом опинились багатоквартирні та приватні будинки, гуртожиток, готель, навчальні заклади, кафе та гаражі. Через обстріл знищені та пошкоджені автомобілі. У повідомленні зазначається, що пошкоджено мінімум 13 багатоквартирних та приватних будинків.

Знищені гаражи та автомобілі від удару авіаснарядом
Вибиті вікна після обстрілу
Наслідки атаки на Харків 7 квітня
Розбите вікно, вид на дитячий майданчик
Знищені гаражи
Чоловік забиває вікно

Усі ці злочини РФ були задокументовані. Досудове розслідування за ч. 1 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни) було розпочато за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Харкова.

Коротко про наслідки обстрілу Харкова 7 квітня 2024 року

Зазначимо, росіяни щодня обстрілюють Харків. Між містом і державним кордоном з Росією по прямій близько 30 км, а до Бєлгорода всього 81 км. Через таку близькість країна-терористка може обстрілювати Харків балістикою та авіабомбами.

Попри це, поки росіяни не будуть наступати на місто. Про це 6 квітня заявив президент України Володимир Зеленський.

Раніше "Телеграф" писав, чому Росія тероризує Харків. Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко пояснив, який у цьому сенс.