Росіяни атакували Харків плануючим снарядом: загинув чоловік, серед постраждалих дитина (оновлено)

Читать на русском
Автор
1861
КАБ Новина оновлена 06 квітня 2024, 19:22
КАБ

Окупанти влаштували повторний обстріл Харкова

Російські окупанти знову обстріляли Харків. За попередніми даними, по місту ворог випустив з літака уніфікований міжвидовий плануючий боєприпас (УМПБ).

Про це проінформувала Харківська обласна прокуратура. За повідомленням мера Харкова Ігоря Терехова, вибух стався у Шевченківському районі.

Згідно з попередньою інформацією, відомо про одного загиблого та ще сімох постраждалих, серед яких — 10-річна дитина. Також є пошкодження цивільної інфраструктури, житлових будинків та автомобілів.

На місці влучань працюють усі відповідні служби. За даними прокуратури, ворожий боєприпас влучив у 20 м від "Пункту незламності", який облаштований у навчальному закладі. Також руйнувань зазнали житлові будинки та автомобілі.

"За даними слідства, 6 квітня близько 15:49 ЗС РФ обстріляли Шевченківський район м. Харкова. Загинув один чоловік. Ще троє людей постраждали: чоловік 47 років, 66-річна жінка та 10-річна дівчинка. У неповнолітньої гостра реакція на стрес", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова, Купʼянської та Ізюмської окружних прокуратур Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

Додамо, що під час атаки для Харківської та Сумської областей було оголошено тривогу через активність ворожої авіації на північно-східному напрямку. Мешканців закликають перебувати в укриттях до відбою.

При цьому приблизно в той же час з’явилися повідомлення про ракетний удар по комунальній інфраструктурі на Одещині, внаслідок чого загинула ще одна людина.

Як повідомлялося раніше, у ніч на 6 квітня росіяни атакували житлові будинки та інфраструктуру Шевченківського району Харкова. Відразу повідомлялося про двох загиблих, але станом на ранок суботи відомо про шість жертв, ще 10 людей отримали поранення.