У Дніпрі пролунали потужні вибухи: всі подробиці (оновлено)

Читать на русском
Автор
5751
На Дніпропетровщині напередодні оголосили повітряну тривогу Новина оновлена 02 квітня 2024, 20:44
На Дніпропетровщині напередодні оголосили повітряну тривогу. Фото Телеграф

Наслідки вибуху все ще встановлюються

У Дніпрі після нещодавнього масованого обстрілу вдень 2 квітня знову пролунали вибухи. За попередніми даними, місто могли атакувати ракетою Х-59, про запуск якої повідомлялося напередодні.

Про це повідомляють моніторингові канали. За словами місцевих жителів, було чути три потужні вибухи, після чого в одному напрямку було помічено кілька бригад швидкої допомоги та екіпажі рятувальників.

UPD 20:30 Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що кількість постраждалих внаслідок ракетної атаки зросла до 18 людей. Він підкреслив, що серед 12 госпіталізованих, п’ятеро – діти.

"Зараз їхній стан лікарі оцінюють, як середньої тяжкості. Втім, кажуть, все буде добре", — написав Лисак.

Лисак відвідав постраждалих у лікарні

Своєю чергою президент Володимир Зеленський повідомив, що внаслідок російського ракетного удару в Дніпрі пошкоджені будівлі коледжу та дитячого садочка. Зараз там тривають рятувальні роботи.

Раніше голова ОВА повідомив, що було пошкоджено один із навчальних закладів, але завдяки злагодженим діям педагогів ніхто з дітей не постраждав — вони знаходилися в бомбосховищі. Всі інші деталі встановлюються.

Повітряна тривога в регіоні була оголошена о 16:26, також над Азовським морем було помічено активність тактичної авіації росіян.

Х-59 — це авіаційна керована ракета з дальністю польоту 45-285 км залежно від модифікації. Її носіями можуть бути кілька видів літаків у РФ, а саме Су-24М, Су-30, Су-34, Су-35 та Су-57. Армія Росії використовує ракети типу Х-59 для ударів по цивільній інфраструктурі України з перших тижнів та місяців повномасштабного вторгнення.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що в ніч проти 2 квітня РФ атакувала Україну "Шахедами". Сили ППО збили дев’ять ворожих дронів, але руйнування уникнути не вдалося.