ЗСУ збили ще один ворожий Су-34: подробиці

Читать на русском
Автор
6641
Су-34 Новина оновлена 02 березня 2024, 19:17
Су-34. Фото росЗМІ

Окупантам стає дедалі важче літати

У суботу, 2 березня, Збройні сили України збили ще один ворожий літак Су-34. Раніше повідомлялося, що ЗСУ здійснили бойове застосування зенітних керованих ракет по двох ворожих літаках Су-34 та Су-35.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук. За його словами, підтвердилося знищення тільки одного літака.

"Щодо бойової роботи, про яку повідомляв годину тому. Повітряне командування "Схід" підтверджує збиття винищувача-бомбардувальника Су-34. На жаль, тільки один. Продовжуємо бити окупанта! Разом – до перемоги", — написав він.

Олещук також повідомив, що станом на 19:00 небо над Україною чисте від ворожих літаків. Він зазначив, що це і є результатом роботи Повітряних сил. Командувач також оприлюднив відповідну карту.

Для довідки: Су-34 є багатоцільовим бомбардувальник, призначений для завдання ударів авіаційними засобами ураження по цілях противника в оперативній і тактичній глибині з зосередженням основних зусиль на віддаленні 150-600 км від лінії бойового зіткнення. Його основні завдання — удар по наземних та повітряних цілях. З іншого боку, Су-34 може нести різні типи ракет, бомб, і навіть вести повітряний бій.

Варто зазначити, що таким чином загальна кількість збитих ворожих борті за останні два тижні збільшилася до 15 одиниць.

Нагадаємо, у Повітряних силах ЗСУ 2 березня повідомили, що напередодні близько 09:00 на східному напрямку було знищено ворожий винищувач-бомбардувальник Су-34. Він намагався завдати удару по наших позиціях керованими авіабомбами.