Війна — день 718: окупанти намагаються оточити Авдіївку, у ЗСУ проблеми зі снарядами

Читать на русском
Автор
5501
Бої за Україну продовжуються
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Бойові дії по всій лінії фронту продовжуються, а росіяни фокусують свою увагу на Авдіївці. Зокрема, вони не припиняють спроб відрізати місто від постачання, чим позбавити українських військових можливості чинити опір. Не вщухають і бої на лівобережжі Дніпра, де окупанти продовжують штурми з метою вибити українців із плацдарму, проте це у них не вдається і, мало того, ЗСУ навіть демонструють успіхи у його розширенні. Водночас ситуація затьмарюється перебоями з постачанням боєприпасів, а на Заході не виключають, що через це можливість України захищатися знизиться вже найближчими місяцями.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 11 лютого, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Через ворожий обстріл більша частина Павлограда знеструмлена. Відсутнє тепло та водопостачання.

"Аварійні бригади працюють. Чекаємо на відновлення", — додав міський голова Анатолій Вершина.

22:00 Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан забажав, що Україна стала "буферною зоною" між Росією та Заходом.

21:00 З початку року і досі збито вже 359 "Шахедів", повідомив Зеленський.

20:00 Російські війська збудували на окупованій території Донецької області своєрідну оборонну лінію із залізничних вагонів. Довжина цієї лінії становить близько 30 км.

18:00 Російська Федерація завербувала майже 15 000 непальців для участі у війні проти України. Багато з них повернулися травмованими, тоді, як дехто, так і не повернувся, пише CNN.

17:00 Ворожа армія поцілила в один із медичних закладів Херсону, повідомляє Херсонська ОВА.

Через удар пошкоджені внутрішні приміщення, система теплопостачання. На щастя, обійшлося без жертв.

16:00 Україна потребує більшої кількості зброї для протистояння агресії Росії. Якщо країни Заходу не збільшать постачання зброї в Україну, ситуація на фронті ускладниться, заявив секретар Ради безпеки і оборони Олексій Данілов.

15:00 Міністр з цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що Україна наздогнала Росію за кількістю дронів-камікадзе дальнього радіуса дії. Також, за його словами, очікується поява покращеної версії морського дрона MAGURA.

14:00 Російські терористи обстріляли Херсон, повідомила пресслужба Херсонської обласної військової адміністрації. Внаслідок удару поранення отримала пасажирка маршрутки. 61-річну жінку доставили до лікарні в стані середньої важкості. Медики надали їй необхідну допомогу.

13:00 Представник Головного управління розвідки України Андрій Юсов підтвердив, що російські терористи почали використовувати на лінії фронту термінали Starlink компанії SpaceX Ілона Маска. Поки що таких випадків небагато, але ситуація має тенденцію до погіршення.

12:00 Президент України Володимир Зеленський призначив командувачем Сухопутних військ Збройних сил України генерал-лейтенанта Олександра Павлюка. Він змінив на цій посаді Олександра Сирського.

11:00 Командувач ОСУВ "Таврія" Олександр Тарнавський повідомив, що за минулу добу загальні втрати окупантів в на Таврійському напрямку становили 458 осіб та 25 одиниць військової техніки, не враховуючи БпЛА. Серед знищеної або пошкодженої техніки — 9 танків, 11 бойових бронемашин, 2 артилерійські системи, 2 автомобілі та 1 одиниця спеціальної техніки. Також злетів у повітря 1 склад боєприпасів. Знищено ще 1 важливий об’єкт росіян.

10:00 Російська Федерація утримує 14 кораблів в Чорному морі, серед яких 4 носії крилатих ракет "Калібр".

Наразі сумарний залп "Калібрів" може сягати 32 ракет.

09:00 Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 11.02.24 (орієнтовно)

08:00 У ніч на 11 лютого окупанти завдали удару 45 ударними БпЛА типу "Шахед" з районів Балаклави та мису Чауди, що в Криму. Внаслідок бойової роботи знищено 40 "Шахедів".

05:00 По регіонах відбій повітряної тривоги. Загрози БПЛА немає.

03:00 Південні регіони відбилися від безпілотників, проте кілька груп "мопедів" підлітають до столиці. На Київщині оголосили повітряну тривогу, працює ППО.

01:00 Миколаїв відбивається від атак безпілотників. Кілька груп БПЛА з півдня та сходу намагаються атакувати місто. Місцева влада повідомила, що вибухи пов'язані з роботою сил ППО, а єдина пожежа біля міста сталася через падіння збитого безпілотника.

00:00 Окупанти знову запустили дрони по Україні. Повідомлялося про вибухи в Одеській та Дніпропетровській областях, а у Миколаєві під час обстрілу почалася пожежа на одному з об’єктів.

Інформацію за 8 лютого дивіться за посиланням: Війна — день 715: черговий обмін полоненими та призначення нового головкому ВСУ

Про те, що відбувалося 9 лютого, читайте у матеріалі: Війна — день 716: шум навколо призначення Сирського та погіршення ситуації в Авдіївці

Із ситуацією в Україні за 10 лютого можна ознайомитись у матеріалі: Війна — день 717: росіяни знову б’ють безпілотниками, на фронті проблеми