Ту-95 запустили ракети: ворог здійснив масований обстріл України (оновлено)

Читать на русском
Автор
7833
Росіяни регулярно влаштовують подібні кошмари для мирних українців
Росіяни регулярно влаштовують подібні кошмари для мирних українців. Фото Колаж "Телеграфа"

Відомо про підняття кількох Ту-95 з аеродромів "Оленя" і "Моздок"

Близько п'ятої ранку в середу, 7 лютого, низка російських літаків Ту-95 здійснила пуски ракет у напрямку України, також росіяни атакували "шахедами". Сили ППО відбили чергову атаку загарбників, є влучання у Харкові та Миколаєві, вибухи лунали у Києві, є займання та руйнування.

Подробиці повідомляють у пресслужбі Повітряних Сил України та інших моніторингових Telegram-каналах. "Телеграф" слідкує за ситуацією в режимі реального часу для зручності читачів.

8:50 Відбій ракетної загрози для всіх областей, крім Одеської, — Повітряні Сили.

8:20 За даними моніторингових каналів, за попередніми даними, в небі над Україною чисто, триває дорозвідка. Повітряна тривога продовжується, українців закликають до відбою перебувати в укриттях.

8:13 Начальник КМВА Сергій Попко поінформував, що з попередньою інформацією, внаслідок ракетного удару по Києву в Голосіївському районі сталось займання будівлі. Інформація уточнюється. В Дніпровському районі пошкоджено лінії електропередач. Кількість споживачів без електроенергії уточнюється. Працюють оперативні служби.

8:10 Віталій Кличко повідомив, що внаслідок ворожої атаки уламками ракети в столиці пошкоджені дві високовольтних лінії. Частина споживачів на лівому березі наразі без електроенергії. Одному постраждалому в Дніпровському районі Києва медики надали допомогу на місці.

8:03 У КМВА повідомили, що внаслідок ракетного удару по Києву зафіксовано падіння уламків в Дніпровському районі столиці. Оперативні служби прямують на місце.

8:01 Група ракет на Київ по руслу Дніпра з півдня, — ПС.

7:59 Група ракет змінила курс, рухається на Київ, попередили у ПС. Решта груп продовжують рух південно-західним курсом.

7:57 Глава Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що 7 лютого, ворог атакував Миколаїв "шахедами" та ракетами повітряного базування. Внаслідок влучань пошкоджено близько 20 житлових будинків. Одна людина постраждала, чоловікові надається необхідна медична допомога. На ділянці підземного газопроводу сталося займання. Крім того, на території інфраструктурного об’єкту пошкоджено й зайнялася технічна споруда.

7:54 В Києві є часткові перебої з електро- та водопостачанням, пишуть місцеві пабліки. Над містом видно дим.

7:48 "Швидкісна ракета на Київ! Терміново в укриття", — закликали у ПС. Кличко пише про вибух у місті.

7:43 Ракети на півночі Херсонщини західним курсом, — Повітряні Сили ЗС України. Крім того, кілька груп ракет рухаються вздовж межі Чернігівської, Полтавської областей, курсом на південний захід.

7:41 Ракети на Черкащині рухаються на Київ. Кілька груп ракет на Сумщині південно-західним курсом. Ракета на Київ з півдня.

7:38 Ракета на Миколаїв та Черкащину, — ПС. Також кілька груп ракет заходять у Сумську область з Курської області РФ.

7:35 Голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив про вибухи у Дрогобичі.

7:27 На Львівщині та Івано-Франківщині пролунали вибухи, ймовірно, працює ППО. Моніторингові канали пишуть, що останні ракети маневрують вздовж кордону з Польщею у Дрогобицькому районі Львівщини.

7:15 Ракета, що рухалася в бік кордону з Польщею, змінила напрямок на Львів. Загроза для Львова та області, а також для Тернопільської, Рівненської та Волинської областей, пишуть моніторинги.

7:09 У Повітряних Силах повідомили, що російська крилата ракета на Львівщині рухається у бік кордону з Польщею. Жителів Самбора закликають пройти в укриття.

7:06 Кілька крилатих ракет продовжують рухатись у напрямку Києва, також маневрують на Хмельниччині та Львівщині, — ПС.

7:04 За даними мера Харкова Ігоря Терехова, в місті є влучання у районі нежитлових обʼєктів. Щодо постраждалих — йде уточнення.

6:55 Крилаті ракети під Києвом, буде робота ППО, — ПС. Кореспонденти "Телеграфа" повідомляють, що у столиці лунають вибухи. Імовірні повторні пуски із Ту-95 з Каспія. Крилата ракета фіксується у Львівській області.

6:51 Ракети рухаються у напрямку Павлограда та Запоріжжя! Х-22 летять у напрямку Дніпропетровщини. Крилаті ракети з Хмельниччини увійшли в Тернопільську область. Кілька ракет рухаються на Житомирщині у напрямку Києва.

6:49 Повітряні Сили попередили про пуски Х-22 по Харківщині. Людей просять бути в укриттях.

6:45 Ракета рухається у напрямку Дніпропетровщини. Також крилаті ракети маневрують у Вінницькій, Хмельницькій, Черкаській областях. Крім того, Ту-22м3 заходять на пускові рубежі у Курській області РФ. Загроза ударів надзвуковими Х-22/X-32.

6:39 Крилаті ракети облітають Вінницю та рухаються у напрямку Хмельниччини, — ПС. Крім того, є ракети на Харківщині.

6:37 Повітряні Сили попередили про загрозу пусків Х-22 на Харківському напрямку.

6:32 Крилаті ракети у Вінницькій області, південніше обласного центру, — ПС.

6:27 За попередньою інформацією, зафіксовані влучання у Слобідському районі Харкова, повідомив Синєгубов.

"Є пошкодження нежитлової інфраструктури. На цю хвилину — без постраждалих. Огляд місць триває", — написав він у Telegram.

6:25 Повітряні Сили ЗС України повідомили про рух кількох груп ракет на півдні Київщини, курсом на Вінниччину. Інша група ракет перебуває на Кіровоградщині, вони рухаються на північний захід. Також є ракети на Сумщині курсом на Чернігівщину. Крилата ракета на Кіровоградщині рухається курсом на захід.

6:22 У Миколаєві пролунало кілька вибухів. Моніторингові канали пишуть, що у місті горить житловий будинок.

6:17 У ПС повідомили, що перша група ракет вже на Київщині, рухається курсом на південний захід. Ще дві групи ракет перебувають вздовж межі Полтавської, Чернігівської областей, курсом на захід. Крім того, продовжується атака "шахедів" на Миколаївщину з півдня.

6:13 За даними Telegram-каналу "Миколаївський Ванек", Telegram-канал борти Ту-22М3 з моря відпрацювали, залишилася якась кількість "шахедів", загроза для Миколаєва (Корабельний район). Ракети з ТУ-95мс зміщуються у бік Черкаської області, загроза ракет для Сумської, Полтавської, Черкаської, Київської областей. Крилата ракета (ймовірно Х-59) через Криворізький район Дніпропетровської області курсом на Кіровоградську область.

6:07 Ракети на Київ зі сходу, — Повітряні Сили.

6:04 Окупанти завдають ударів по Харківщині. Глава ОВА Олег Синєгубов закликав людей перебувати в укриттях. За даними моніторінгових каналів, ворог атакує Харків балістикою, ймовірно С-300. Наразі повітряну тривогу оголошено вже по всій Україні.

6:00 Перша група крилатих ракет зафіксована в Сумській області, рухається в напрямку Полтавщини, — Повітряні Сили України.

5:57 Додатково сигнали тривоги лунають у Києві та ще кількох областях.

Тривога "повзе" далі

5:50 Тривога оголошена у східних та південних областях України.

Тривога в Україні 7 лютого карта
Станом на 5:50

За попередньою інформацією, всі літаки Ту-95 уже відстрілялися. Однак у повітрі над країною-агресором ще фіксується зліт Ту-22М3. Вони теж можуть бути задіяні у обстрілі.

Раніше "Телеграф" розповідав про наслідки попередньої ракетної атаки по Україні — в ніч проти 6 лютого було атаковано Харківщину. На жаль, загинуло кількамісячне немовля, його тіло рятувальники дістали з-під завалів.