Вночі росіяни атакували Харківщину: зруйновано готель, під завалами загинуло немовля (фото)

Читать на русском
Автор
1552
Рятувальники активно працювали на місці прильоту, ілюстративне зображення.
Рятувальники активно працювали на місці прильоту, ілюстративне зображення.. Фото РБК-Украина

Окупанти вдарили по готелю двома ракетами

У ніч на вівторок, 6 лютого, російські окупанти завдали ударів по селищу Золочів Богодухівського району Харківської області. Зруйновано триповерховий готель.

Під завалами можуть бути люди, кількох — врятували. Крім того, спалахнув магазин. Про наслідки російської атаки у своєму Telegram-каналі повідомив голова Харківської ОВ Олег Синєгубов.

UPD 8:20 З-під завалів триповерхового готелю рятувальники витягли тіло двомісячного хлопчика, який народився 4 грудня 2023 року. Трьох жінок 21, 28 та 39 років, зокрема й маму малюка, з вибуховими травмами та осколковими пораненнями госпіталізували в лікарню. Росіяни вдарили по готелю двома ракетами С-300.

"Зруйновано триповерховий готель. Під завалами попередньо перебуває людина, трьох людей врятували: 2 жінки та чоловіка. Також є загоряння фасаду магазину. Іде ліквідація наслідків ударів", — написав він.

Як повідомили в ДСНС, також внаслідок удару сталася пожежа у поруч розташованій двоповерховій будівлі. Станом о 06:30 пожежа на площі 230 квадратних метрів була ліквідована.

У Харківській обласній прокуратурі заявили, що у Золочеві також пошкоджено приватні житлові будинки, магазини, кафе, кіоски, автомобілі людей, аптеки, автостанція, адмінбудівлі тощо. Крім того, постраждали електромережі.

Варто зазначити, що росіяни регулярно б’ють по мирних жителях на Харківщині. 31 січня вони завдали удару авіаційними бомбами по населеному пункту Великий Бурлук, що в Куп’янському районі Харківської області. Було пошкоджено цивільну лікарню, в якій перебувало кілька десятків людей.

Як повідомляв "Телеграф", 30 січня ворог вдарив по Харківщині безпілотником типу "Shahed", який впав у житловій забудові. Постраждали троє людей, також було пошкоджено житлові будинки.