"Має бути межа": у Греції здивували заявою щодо постачання ракет С-300

Читать на русском
Автор
4802
Ракетний комплекс С-300
Ракетний комплекс С-300. Фото Відкриті джерела

Інформація, яку поширили ЗМІ, шкодить інтересам країни

У Греції спростували інформацію про те, що країна може передати Україні ракети С-300 разом з іншим застарілим озброєнням. Інформацію про постачання раніше з'явилась в мережі, але виявилась неправдивою.

Таку заяву зробив речник уряду Греції Павлос Маринакіс. Про це пише видання Parapolitika.

"Має бути межа фальшивим новинам, особливо коли вони зачіпають інтереси країни та її міжнародний імідж. Такого повідомлення не було, і я категорично заперечую це. Не було навіть наміру, що Греція ризикуватиме оборонним озброєнням країни", — заявив предстаник уряду.

Зауважимо, що раніше грецькі ЗМІ активно почали поширювати інформацію про те, що уряд Греції схвалив передачу Україні застарілих систем озброєння. Міністерство оборони Греції тоді нібито дало вказівку відправити в Україну зброю, яка більше не використовується грецькими збройними силами.

Характер "допомоги" не розголошувався. Але увага була зосереджена на тому, що Греція має на озброєнні радянські системи протиповітряної оборони, такі як "Тор", "Оса", С-300 і ЗУ-23-2.

Раніше "Телеграф" писав, що подібні чутки почали ширитись на тлі того, що Греція заявила про розрив договору з Росією на обслуговування ракетних комплексів "Тор-М1" та "Оса-АКМ".