Уламки влучили в житловий будинок, є загиблі: усе про наслідки ракетної атаки на Київ (оновлюється)

Читать на русском
Автор
5872
Київ був атакований російськими терористами
Київ був атакований російськими терористами. Фото Євген Завгородній/"Телеграф"

Терористи з Росії знову спробували атакувати українську столицю

У Києві вранці 7 лютого гримлять вибухи, російські терористи влаштували чергову ракетну атаку на Україну. По повітряним загрозам працює протиповітряна оборона, мешканців столиці просять перебувати в укриттях.

"Телеграф" стежить за подіями і повідомляє про наслідки російського удару по столиці. Серед джерел — місцева влада та моніторингові пабліки.

15:13 У Києві 355 будинків залишаються без тепла — повідомив секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко. Однак, наразі вже відновлено електромережі на Лівому березі.

Зазначається, що серед госпіталізованих киян, які постраждали в Голосіївському районі, дітей немає.

14:59 За оновленими даними, станом на цю хвилину, внаслідок ракетного удару в столиці загинуло 4 людини, а ще 40 отримали поранення. Дані оперативного зведення уточнюються. Про це повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

14:45 Спеціальний кореспондент "Телеграфу" Євген Завгородній побував на місці події та зробив серію ексклюзивних знімків. На кадрах видно, як місцеві жителі з жахом спостерігають за тим, що відбувається в їхніх домівках.

13:35 В Києві бійці ДСНС врятували жінку з порушенням рухових функцій. Постраждала була заблокована в квартирі на 12 поверсі. Врятовану передали лікарям. Всього із пошкодженої багатоповерхівки надзвичайники врятували 28 осіб.

13:17 У Києві кількість поранених зросла до 38, — КМВА. За оновленими даними, станом на цю хвилину, внаслідок ракетного удару в столиці загинули 4 людини. Ще 38 дістали поранення.

13:05 У палаючому будинку на 10 поверсі знову спалахнуло полум'я. Також на 11 поверсі сталося повторне загорання. Тут, через атаку росіян, загинуло щонайменше четверо людей, а 19 отримали травми. Рятувальники продовжують шукати людей під завалами.

12:40 Київ знову зі світлом — усіх мешканців Дніпровського району, які залишилися без електроенергії через ворожу атаку, за резервними схемами живлення під'єднали до електромережі — з електрикою 29 100 сімей.

Попереду, як повідомили в ДТЕК, важкий день, адже ще належить провести ремонтні роботи для відновлення нормального функціонування електромереж.

12:18 Пожежу у багатоповерховому житловому будинку в Голосіївському районі ліквідовано об 11:40. Рятувальниками та поліцією було евакуйовано 40 людей, врятовано – 26. На жаль, чотири людини загинуло, а 19 отримали травми. На місці продовжують працювати загони ДСНС.

Пожежа в будівлі СТО на площі 800 метрів квадратних також ліквідована, але тут вогонь знищив та пошкодив близько 40 авто.

На межі Дніпровського та Деснянського районів, внаслідок падіння уламків, пошкоджено високовольтні підземні електрокабелі. Також тут сталося коротке замикання в трансформаторній підстанції, без пожежі. Постраждало 2 особи.

11:50 Унаслідок ворожої атаки загинуло вже четверо людей, які опинилися під завалами багатоповерхового будинку. Загалом постраждало 32 людини в Голосіївському районі та троє — у Дніпровському. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

11:33 У Голосіївському районі столиці виявлено тіла двох загиблих — 73-річної жінки та 33-річного чоловіка. Кількість постраждалих зросла до 16 осіб. Рятувальні роботи тривають. Про це повідомили в офісі Генпрокурора України.

11:23 За оновленими даними, внаслідок ракетного удару по Києву три людини загинуло. Ще 21 людина травмована. Про це повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

11:07 Мер Києва приїхав у Голосіївській район, де уламки ворожої ракети влучили в багатоповерховий дім. Ліквідація наслідків атаки та пошуково-рятувальна операція триває.

11:00 За попередніми даними, внаслідок ракетного удару по Києву три людини загинуло. Ще 16 людей було травмовано.

10:35 Внаслідок ворожої атаки в Києві загинуло двоє людей, які опинилися під завалами багатоповерхового будинку. Про це повідомив на своїй офіційній сторінці в Телеграм Президент України Володимир Зеленський.

10:16 Кількість жертв у столиці зросла до 13 осіб — 10 із них, зокрема вагітну жінку, госпіталізували в Голосіївському районі. Три людини постраждали в Дніпровському районі. Двох із них госпіталізували, одному медики надали допомогу на місці.

09.50 Кількість постраждалих зросла до 11-ти осіб. Також повідомляється про те, що під завалами багатоповерхівки можуть перебувати загиблі.

09:30 Унаслідок удару по столиці відомо вже про дев'ятьох постраждалих. У всіх травми різного ступеня тяжкості.

Також повідомляється, що один із прильотів прийшовся на Голосіївський район, де пошкоджено житлову багатоповерхівку. У будинку почалася пожежа.

08:49 У Києві та області відбій повітряної тривоги.

08:45 Кількість госпіталізованих у Голосіївському районі, де був приліт по житловому будинку, зросла до трьох осіб.

08:40 Зі багатоповерхівки у Голосіївському районі госпіталізували одну постраждалу.

08:35 На лівому березі столиці внаслідок обстрілу пошкоджено магістраль теплопостачання. Фахівці з'ясовують масштаби й невдовзі розпочнуть ремонтні роботи.

08:25 У Голосіївському районі палають авто та приміщення СТО. Всі служби на місці. Звернень до медиків наразі не надходило.

08:15 У соціальних мережах повідомляють про приліт житловим будинком у Голосіївському районі. Інформацію підтвердив Кличко.

08:10 У Голосіївський район, де попередньо сталося займання будівлі, відправився пожежно-рятувальний підрозділ.

08:05 Двом постраждалим у Дніпровському районі столиці медики надали допомогу на місці. Про це повідомив мер міста Віталій Кличко.

08:00 У Дніпровському районі впали уламки знищеної російської ракети, туди вже поїхали екстрені служби.

Тим часом усі групи ракет, які залишилися у повітряному просторі України, заходять на Київ.

07:50 У Києві в деяких районах частково зникло світло та водопостачання. Місцеві мешканці повідомили про дим над містом, офіційних підтверджень від міської влади поки що немає.

07:45 Повторні вибухи в Києві. Попередньо – спроба атаки балістикою. Також кілька груп крилатих ракет фіксується на кордоні, йдуть на Київщину через Сумську область.

07:30 Схоже, що ракетна атака на Київ закінчилася. Усі ворожі цілі знищено. Київська влада підтвердила, що працювала протиповітряна оборона.

07:10 Попередньо, небо над столицею чисте. Йде дорозвідка по ракетах.

07:05 Повторні вибухи у Києві. Йде відбиття атаки російських терористів. Ще кілька повітряних цілей йдуть у бік столиці.

07:00 Попередньо кілька хвиль крилатих ракет з бомбардувальників Ту-95 ідуть на Київ. Працює ППО.

Нагадаємо, російські терористи ще вночі підняли у небо від семи до дев'яти своїх стратегічних бомбардувальників Ту-95. Пізніше до них доєдналися літаки Ту-22М3 з Моздоку. Перші несуть ракети Х-101/555, інші – ракети-вбивці Х-22.

Близько п'ятої ранку в середу, 7 лютого, низка російських літаків Ту-95 здійснила пуски ракет у напрямку України, також росіяни атакують "шахедами". Сили ППО відбивають чергову атаку загарбників, людей просять перебувати у безпечних місцях.