Повністю зруйнований: у Києві продовжують розбирати завали стадіону "Локомотив" після ракетного удару (фото, відео)

Читать на русском
Автор
2805
Зруйнований спорткомплекс
Зруйнований спорткомплекс. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Щодня тут тренувалося понад півтисячі дітей

У столиці активно ведуться роботи з розбору завалів стадіону "Локомотив", який практично повністю був знищений під час ворожої ракетної атаки 23 січня. Спортивний комплекс належить "Укрзалізниці" та розташовується у Солом’янському районі Києва.

Внаслідок обстрілу каркас стадіону був повністю зруйнований і на даний момент він не підлягає подальшій експлуатації. Про це повідомляється у столичних Телеграм-каналах.

Так, стадіон "Локомотив" значно постраждав під час ворожої ракетної атаки: спортмайданчик та прилеглі приміщення були знищені, а каркас самого стадіону деформувався та зруйнувався.

За інформацією рятувальників, стадіон не підлягає відновленню через сильні пошкодження несучих конструкцій.

Слід зазначити, що спортивний комплекс лише три місяці тому відновив свою роботу після початку повномасштабної війни. Наразі тренування перенесено на іншу локацію.

На даний момент тут працює спецтехніка — розбір завалів триває.

Варто зазначити, що футбольний стадіон є домашньою ареною ФК "Локомотив", який виступає в українській Другій лізі та є одним із найстаріших футбольних клубів Києва.

Спортивна арена була відкрита 2 серпня 1925 року. Сучасну назву ж вона отримала у жовтні 1935 року.

Стадіон "Локомотив" до руйнування

У 2012 році "Локомотив" було реконструйовано — тут з’явилися оновлені трибуни та новітнє штучне покриття газону.

Окрім змагань з футболу тут проводились матчі з регбі та американського футболу, а також проходили виставкові та благодійні заходи.

Стадіон "Локомотив" до руйнування

Нагадаємо, що у вівторок, 23 січня, по Києву ворогзавдав комбінованого удару.Спочатку було запущено крилатих ракет Х-101/Х-555 з району Каспійського моря, а потім була балістика.

"Іскандери" вдарили в той момент, коли крилаті ракети ще були в повітрі. Тактика, застосована росіянами, ймовірно, була в тому, щоб розкрити позиції української ППО крилатими ракетами, а потім вдарити по них балістикою.

Внаслідок того, що сталося, виявилися пошкоджені об’єкти цивільної інфраструктури, житлові будинки та авто у Святошинському, Солом’янському та Печерському районах столиці. Крім цього, руйнування зафіксували в Обухівському та Бучанському районах Київської області.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що у Святошинському районі Києва знешкодили бойову частину ракети Х-101, яка не розірвалася, і яка потрапила в житлову п’ятиповерхівку. Після того, як сапери відвезли частину збитої ракети, всіх людей впустили назад у їхні квартири.

Крім цього, кореспондент "Телеграфа " Ян Доброносов побував на місці падіння уламків у столиці і показав, як виглядає Київ після обстрілу.