"Тепер вони бачать реальну картину": Буданов натякнув на збільшення кількості вибухів в Росії

Читать на русском
Автор
823
Буданов вважає корисним показати російській глибинці, що таке справжня війна
Буданов вважає корисним показати російській глибинці, що таке справжня війна. Фото abcnews.go.com

Україна обрала мішенню усі важливі російські об'єкти

Україна, судячи з усього, продовжить завдавати активних ударів по важливих інфраструктурних об'єктах на російській території. У майбутньому кількість вибухів у Росії значно зросте.

Про це сказав керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв'ю CNN. Він не став прямо визнавати причетність України до атак на важливі російські заводи та інші об'єкти, але припустив, що такі операції "цілком можливі".

"Гіпотетично є план, за яким все це відбувається. І я вважаю, що цей план включає всі основні об’єкти критичної інфраструктури та об’єкти військової інфраструктури Російської Федерації", – сказав він.

Буданов додав, що тепер росіяни нарешті відчують на собі, що таке справжня війна, яка йде біля твого дому, а не десь там. Вибухів на важливих об'єктах буде дуже багато.

"Тепер вони бачать реальну картину. Вони бачать палаючі нафтобази, зруйновані будівлі на фабриках і заводах тощо. Це все йде на користь", – резюмував він.

Нагадаємо, що у ніч на 21 січня в районі нафтового термінала Морського торговельного порту в селищі Усть-Луга Ленінградської області стався вибух. Жителі найближчих міст, які живуть неподалік порту, повідомляли про безпілотники. Пізніше там почалася пожежа. З підприємства довелося евакуювати близько 150 осіб. В результаті нафтопереробний завод російської компанії "Новатек" був виведений з ладу; відремонтують його в кращому випадку на початку березня.

25 січня після атаки БПЛА на Туапсе почалася пожежа на нафтобазі. Місцеві жителі чули вибухи, були повідомлення про роботу протиповітряної оборони (ППО) ворога. В результаті удару один з десяти найбільших російських нафтопереробних заводів зупинився через знищення установки первинної обробки нафти.