Врахують побажання бізнесу: у Раді планують змінити правила бронювання працівників

Читать на русском
Автор
Олена Шуляк
Олена Шуляк. Фото sluga-narodu.com

Нардепи планують удосконалити процедуру

Коли новий законопроєкт щодо мобілізації знову надійде на розгляд Верховної Ради, для народних депутатів важливо буде оцінити, яким чином прописані процедури, що пов’язані з бронюванням підприємствами своїх працівників. На сьогодні є велика кількість спеціальностей, без яких може зупинитися та чи інша підприємницька діяльність.

Про це в ефірі національного телемарафону розповіла очільниця партії "Слуга Народу", голова Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк. Вона підкреслила, що питання мобілізації та справедливого бронювання співробітників було одним з ключових під час засідання Української Ради бізнесу, яка об’єднує 119 бізнес-асоціацій, що працюють у різних напрямах вітчизняної економіки.

"Нині чинна процедура потребує певного вдосконалення. Думаю, представники бізнесу будуть почуті, аби був знайдений баланс між необхідністю захищати нашу державу та забезпечувати економічне зростання країни", – зазначила Шуляк.

Народна депутатка нагадала, що гроші на фінансування вітчизняного сектору безпеки та оборони надходить від українського бізнесу за рахунок сплати податків на території нашої держави, а не міжнародних партнерів. Вона підкреслила, що той бізнес, який сьогодні працює "по-білому", сплачує всі податки, створює робочі місця й підтримує обороноздатність держави, жодним чином не повинен відчувати утисків.

"На сьогодні в Україні має бути єдиний орган, який займатиметься питаннями порушень з боку бізнесу, – це Бюро економічної безпеки. Бізнес неодноразово наголошував на необхідності вдосконалення законодавства щодо БЕБ, і зараз у парламенті є декілька законопроєктів, які очікують розгляду. Думаю, що для нас як для народних депутатів це має стати одним із пріоритетних завдань, треба виписати законодавство так, щоб цей орган був дієвим, а інші правоохоронці не мали можливості проводити перевірки чи тиснути на бізнес", – наголосила Шуляк.

Народна депутатка також зазначила, що в умовах сьогодення українське суспільство має бути об’єднаним. За її словами, це стосується і бізнесу, і правоохоронців, і представників органів державної влади.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав, що незабаром підхід до бронювання військовозобовʼязаних може суттєво змінитись. У Верховній Раді Україні готують законопроєкт, у якому пропонується ввести щомісячний платіж за заброньованих працівників підприємств.