Війна — день 703: битва за Авдіївку триває, на фронтах неспокійно

Читать на русском
Автор
2724
Настав новий день спротиву російським окупантам
Настав новий день спротиву російським окупантам. Фото Телеграф

Розповідаємо оперативно про головне за добу

На календарі субота, 27 січня 2024 року. Російське вторгнення триває вже 703 день. Битва за Авдіївку продовжується, на інших фронтах теж неспокійно. Тим часом допомоги від США для України щось не видно.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 27 січня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Триває ліквідація пожежі, що виникла внаслідок російської атаки по промисловому об'єкту в Кременчуцькому районі, яку було здійснено ввечері, повідомляє голова Полтавської ОВА Філіп Пронін.

Попередньо – влучили дві балістичні ракети.

Інформація про жертв та постраждалих зараз відсутня.

22:00 Протягом доби сталося 64 бойові зіткнення, зокрема на Авдіївському напрямку Сили оборони відбили 20 атак, повідомляється у зведенні Генштабу Збройних сил України.

21:00 Внаслідок ракетного удару в Кременчуцькому районі є потрапляння у промисловий об'єкт, виникла пожежа, повідомив голова Полтавської обласної військової адміністрації Філіп Пронін.

19:00 Російські загарбники вкотре обстріляли Херсонську область. Внаслідок атаки постраждав чоловік.

17:00 Міністр оборони України Рустем Умєров запропонував провести спільний форум оборонних індустрій України та країн Балтії.

16:00 За минулу добу, повідомляють Сили оборони півдня, у ворога на лівому березі стало менше на:

  • 9 окупантів;
  • 1 танк;
  • 7 гармат;
  • 8 одиниць автобронетехніки;
  • 1 антену радіотехнічного обладнання.

Знищено ще один польовий пункт боєпостачання.

15:00 Україна та Литва визначилися зі спільними кроками із виготовлення безпілотників для потреб української армії, — голова МЗС Дмитро Кулеба.

За його словами, відбулися обговорення з литовцями питання щодо заморожених активів рф та санкцій, а також розблокування надання допомоги Україні з Європейського фонду миру.

14:00 232 групи розмінування підрозділів Міноборони продовжують очищення звільнених регіонів України від вибухонебезпечних предметів.

З 19 по 26 січня 2024 року обстежено та очищено:

  • 4 632,89 га місцевості
  • 1 430,47 га сільгоспугідь
  • 33,05 км автодоріг

Роботи проводяться із залученням спецтехніки для механізованого розмінування.

За тиждень роботи вилучено та знешкоджено 2 187 вибухонебезпечних предметів.

13:00 На Куп'янському напрямку окупанти відновили інтенсивність наступальних дій. Важкі бої йдуть у районі населених пунктів Сіньківка та Табаївка, повідомляє голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

12:00 На Херсонщині є загиблий внаслідок ранкового удару окупантів. Бомба, скинута на Берислав, забрала життя місцевого жителя, ще одна людина поранена.

11:30 У Сумській області зранку 27 січня росіяни цинічно вбили двох цивільних — брата та сестру. Вони були жителями прикордонного села Андріївка. До кордону із Росією від населеного пункту — трохи менше 5 кілометрів.

10:00 Генштаб ЗСУ поділився свіжими даними щодо втрат російських окупантів. За добу — ще майже 800 ліквідованих загарбників!

Втрати армії РФ в Україні 27.01.2024
Втрати армії РФ в Україні 27.01.2024

9:00 Відео наслідків ранкового обстрілу Слов'янська.

8:30 Цієї ночі над Україною збито всі чотири "шахеди", які запустили окупанти. Усі цілі були знищені в Кіровоградській області, повідомили в Повітряних Силах.

7:00 Генштаб ЗСУ поділився ранковим зведенням новин із фронту. Активність боїв зросла — за останню добу зафіксовано 98 бойових зіткнень із ворогом на різних напрямках. Найбільша інтенсивність тиску ворога знову спостерігається поблизу Авдіївки.

6:00 Ранку! Зібрали для вас кілька новин, котрі ви могли проспати:

  • цієї ночі в Україні оголошували низку повітряних тривог — зокрема, у північних та східних областях. Причина — загроза застосування балістичного озброєння. На Донеччині та Херсонщині повідомлялося про вибухи. Чекаємо на дані від Повітряних Сил;
  • канцлер Німеччини Олаф Шольц планує візит до США у першій половині лютого. Він зустрінеться із американським колегою Джо Байденом. Серед інших тем — забезпечення кращої допомоги Україні. Про це пише Bloomberg;
  • в Україні щотижня фіксується 3,5-4 тисяч нових випадків захворювань на коронавірусну інфекцію, на які припадає по 2 тисячі госпіталізацій. Загальну ситуацію вважають контрольованою, говорить міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко;
  • Штати планують повернути свою ядерну зброю на територію Великої Британії на тлі зростання загроз з боку Москви. Такі дані повідомляє газета The Telegraph із посиланням на одразу кілька джерел. Додамо, що раніше американська "ядерка" зберігалася у Британії на авіабазі Лейкенхіт — до 2008 року;
  • попри спільні зусилля Заходу і Китаю вплинути на ситуацію з хуситами, останні цієї ночі вкотре атакували корабель у Червоному морі. На нафтовому танкері Marlin Luanda під прапором Маршаллових островів сталася пожежа, про постраждалих не повідомлялося.

05:00 У кількох регіонах України давали повітряну тривогу через загрозу балістики з боку російських терористів.

03:00 Повітряних загроз немає, все чисто. Стратегічна та тактична авіація терористів неактивна.

01:00 Повітряні сили попереджали про тривогу у Харківській області через загрозу балістики з боку російських терористів.

00:00 У повітряному просторі Україні наразі немає загроз. Все спокійно. Тим часом Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими зробив важливу заяву щодо справжності списків полонених, які раніше публікували росіяни.

Інформацію за 24 січня дивіться за посиланням: Війна — день 700: РФ атакує українські міста та перехоплює ініціативу на фронті

Про те, що відбувалося 25 січня, читайте у матеріалі: Війна — день 701: ситуація на фронті ускладнюється, окупанти рвуться до Авдіївки

Що було в Україні 26 січня — читайте за посиланням: Війна — день 702: дивна ситуація в Авдіївці та підготовка Європи до війни