Неймовірний успіх: хакери ГУР похвалилися атакою на компанію, що допомагала армії РФ

Читать на русском
Автор
Хакери знищили великий масив даних
Хакери знищили великий масив даних. Фото Shutterstock

В умовах санкцій втрати дою росіян від кібератаки дуже суттєві

Кіберфахівці Головного управління розвідки Міністерства оборони України зламали сайт російської компанії, яка розробляла інформаційні системи. Українські хакери знищили всю IT-інфраструктуру та базу даних на десятки терабайт.

Про успішну кібератаку розповіли у ГУР. Вартість збитків, завданих ворогові, ще підраховується.

Кібератаку зазнала компанія IPL Consulting, яка позиціює себе як одне із сучасних підприємств РФ. Компанія впроваджує інформаційні системи до установ, які займаються проєктуванням та виробництвом компонентів для авіації та машинобудування, а також виробляють обладнання та прилади для військових.

"Руйнувальну атаку проти IPL Consulting здійснили фахівці ГУР, які проникли у внутрішню мережу компанії та знищили всю її ІТ-інфраструктуру розміром понад 60 терабайтів, десятки серверів та баз даних", - кажуть в українській розвідці.

Вартість цифрових даних, що втратила російська компанія, ще підраховується. У ГУР зазначають, що в умовах санкцій, збитки від хакерської атаки вкрай болючі. Крім цивільних підприємств, постраждають і десятки компаній, які задовольняють потреби оборонно-промислового комплексу РФ.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що українські хакери відключили інтернет Путіну. Атаки зазнав інтернет-провайдер, який обслуговує Кремль і не тільки.