Катастрофа Іл-76: аналітики знайшли цікаву зачіпку в заявах путінців

Читать на русском
Автор
2350
Нові деталі про аварію Іл-76
Нові деталі про аварію Іл-76. Фото Відкриті джерела

РФ вже давно намагалася припинити будь-які обміни полоненими

Заява глави комітету держдуми РФ з оборони Андрія Картопалова про припинення обміну полоненими з вини України стала одним із елементів пазлу щодо падіння російського літака Іл-76 на Білгородщині. Такі заяви не робляться настільки швидко, та ще й без узгодження із диктатором Володимиром Путіним.

У Telegram-каналі "InformNapal" аналітики звернули увагу на цю важливу деталь. Вони зазначили, що країна-агресор вже давно намагалася припинити обмін.

"Справа в тому, що РФ вже давно намагалася припинити будь-які обміни полоненими й навіть не подавала на обмін своїх кадрових солдатів і офіцерів армії РФ, віддаючи перевагу зекам рецидивістам. Про це говорили вже протягом декількох місяців", — наголошується в повідомленні.

Аналітики припускають, що ситуація могла бути планованою і Картопалов виступає як медіатор поширення російської дезінформації. Вона має одразу кілька цілей:

  • переконати союзників України, що постачання систем ППО "небезпечні" для самих українців,
  • знайти виправдання для російських матерів, чому РФ припиняє обміни,
  • перекласти відповідальність на Україну та інші верстви операції.

"Видно, що росіяни виявилися підготовленими до цієї події, що вказує на попередній етап медійної підготовки транслювати заплановані меседжі", — йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що у середу, 24 січня, у Корочанському районі Білгородської області впав російський військово-транспортний літак Іл-76. Пізніше у Міноборони РФ заявили, що на борту були українські військовополонені. Однак у соцмережах стали сумніватися у цій інформації та порахували її ІПСО. Пізніше у Головному управлінні розвідки України підтвердили, що 24 січня справді мав відбутися обмін полоненими. Однак зараз він не проходить.