У Координаційному штабі прокоментували заяву РФ про "українських військовополонених" в Іл-76

Читать на русском
Автор
У Координаційному штабі прокоментували заяву РФ про "українських військовополонених" в Іл-76

Українські ЗМІ просять відповідально ставитися до поширення чутливої інформації

У Координаційному штабі поводження з військовополоненими (КШППВ) прокоментували заяви росіян про те, що на борту Іл-76, який упав у РФ нібито були українські полонені. Там зараз зайняті аналізом інформації.

Про це повідомляє пресслужба КШППВ. Там заявили, що Координаційний штаб та інші профільні структури зараз збирають та аналізують всю необхідну інформацію.

"До оголошення офіційних заяв або коментарів уповноваженими особами або органами закликаємо ЗМІ та громадян утриматися від поширення неперевіреної інформації",- просять у КШППВ.

Там також нагадали, що ворог зараз активно здійснює інформаційні спецоперації, спрямовані проти України, які мають на меті дестабілізацію українського суспільства.

"Просимо відповідально ставитися до поширення чутливої інформації та користуватися лише офіційними джерелами", — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що джерела УП у Збройних силах стверджують, що літак перевозив ракети С-300, якими росіяни обстрілюють Харківську область.

У Міноборони України не можуть підтвердити, що літак збили українські Сили оборони, оскільки "ще з’ясовують інформацію", повідомляє "Суспільне".

Міноборони РФ заявило, що на борту Іл-76 нібито перебували 65 полонених військовослужбовців ЗСУ, які перевозилися до Бєлгородської області для обміну, 6 членів екіпажу літака та троє супроводжуючих.

В українській розвідці повідомили "Телеграфу", що поки не можуть розголошувати подробиці інциденту із збитим літаком Іл-76 у Бєлгородській області. Зокрема і про те, чи збили його ЗСУ та чи були на борту українські військовополонені.

У цей же час відомий український блогер Денис Казанський, посилаючись на власні джерела, пише, що "ніякого обміну полоненими на найближчий час не планувалося, та й літаками наших полонених не возять". На його думку, історію з полоненими на борту росіяни нібито просто вигадали, щоб "розправитися з тими військовими, які зараз перебувають у полоні, і списати на цю катастрофу".

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Путіна зробили гучну заяву щодо обміну полоненими у зв’язку з падінням Іл-76.