В ISW пояснили, навіщо росіяни продовжують "експериментувати" з ракетними ударами

Читать на русском
Автор
659
Росіяни шукають "ключ" до української ППО
Росіяни шукають "ключ" до української ППО. Фото Telegram

Терористи навіть витрачають на атаки дуже дефіцитні "Кинжали"

Російські терористи продовжують "експериментувати" з ракетними ударами по Україні, сподіваючись врешті-решт прорвати українську протиповітряну оборону. Вони комбінують атаки безпілотників та різних типів ракет, щоб виявити, яка комбінація завдасть максимальної шкоди та проб'є ППО.

Про це пише ISW у своєму звіті за 14 січня. Зокрема, аналітики зазначають, що про це відкрито повідомляють російські пропагандисти, заявляючи про запуски ударних БПЛА та хибних цілей, як про методи виведення українських систем ППО з ладу.

Також росіяни щедро витрачають дуже дефіцитні для них аеробалістичні ракети Х-47М2 "Кинжал", намагаючись пробити систему ППО. Окрім цього, вони активно використовують балістичні ракети, які Україні складніше перехоплювати, ніж крилаті.

Аналітики нагадують, що терористи активізували зусилля з пошуку джерела постачання балістичних ракет з-за кордону – оскільки власні запаси РФ вичерпуються, виробництво не задовольняє потреб, а якість сильно впала через санкції. Останнє, у перспективі, може ще сильніше ускладнити здатність росіян атакувати Україну ракетами.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав, що під час ракетної атаки російських терористів 13 січня українські сили протиповітряної оборони вивели з ладу понад 20 запущених росіянами ракет за допомогою засобів радіоелектронної боротьби. Якщо це дійсно так, ця подія може стати переломом українських можливостей у сфері РЕБ.