Війна — день 683: окупанти посилюють штурми Куп’янська та обстрілюють міста

Читать на русском
Автор
8441
Бої за Україну продовжуються Новина оновлена 09 січня 2024, 13:32
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Попри погіршення погодних умов, бойові дії тривають по всій лінії фронту, а найбільш напруженою ситуація залишається біля Авдіївки, де українські військові продовжують наполегливо відбивати всі російські штурми. При цьому західні аналітики вважають, що росіяни можуть незабаром посилити тиск на Куп’янськ, щоб захопити місто до кінця зими. Водночас ні на день не припиняються російські обстріли мирних міст, через що продовжують гинути мирні українці.

У цьому матеріалі Телеграф розповідає про головні події в Україні та світі 7 січня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 РФ атакувала Харків та область. Окупанти завдали 2 ударів по Харкову, попередньо ракетами С-300. Також зафіксовано влучення у Вовчанській громаді. Профільні служби продовжують огляд місць. На цю хвилину без потерпілих.

22:00 В Американському інституті вивчення війни повідомили, що армія РФ має недоліки в частині планування і координації на тактичному та оперативному рівнях, саме це не дозволяє розраховувати на прорив під час поточних позиційних боїв в Україні.

20:00 Російські окупанти обстріляли Херсонську міську територіальну громаду, внаслідок обстрілу двоє людей загинули, ще троє отримали поранення, повідомляє голова міської військової адміністрації Роман Мрочко.

19:00 Сили оборони України минулої доби відбили атаки та штурми російських окупантів на куп'янському, лиманському, бахмутському, авдіївському, мар'їнському та запорізькому напрямках, а також на лівому березі Дніпра в Херсонській області. Протягом доби сталося 29 бойових зіткнень. Найбільше атак окупантів відбито на авдіївському напрямку, повідомляє Генштаб ЗСУ.

17:00 Ворог наніс ракетно-авіаційний удар по місту Кролевець Конотопського району. Російські терористи спрямували на мирне українське місто ракету і два БпЛА типу "шахед".

Попередньо, пошкоджено 23 приватних будинки. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

16:00 Українські підрозділи продовжують тримати оборону та проводити активні дії на Таврійському напрямі, повідомив командувач Оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

"Загальні втрати ворога за минулу добу склали 493 особи та 46 одиниць військової техніки. Зокрема, 1 танк, 8 ББМ, 12 артсистем, 2 засоби ППО, 12 БпЛА, 10 автомобілів та 1 одиниця спецтехніки", — написав Тарнавський.

Крім того, було знищено 3 склади боєприпасів.

Близько десятка окупантів здалися в полон.

15:00 Такий вигляд має дніпровський гуртожиток, у якому мешкають понад два десятки родин. Йому дісталося найбільше під час вчорашньої вечірньої атаки шахедами.

14:00 У Донецькій області були знеструмлені дві шахти. Причиною цього були бойові дії.

13:00 У Києві та низці областей було оголошено тривогу через загрозу балістики. На щастя, усе минулось

12:00 Російські дрони над базами Бундесверу стежать, як навчаються українці, — Bild

Щотижня підозрілі дрони пролітають над військовими полігонами та казармами Бундесверу, але зловити жодного з них не можуть уже понад рік. Дані про появу безпілотників-шпигунів ідуть із жовтня 2022 року. Особливо їх багато над місцями, де Бундесвер тренує українців.

11:00 Вибух у Дніпрі

10:00 рф обстріляла Херсон: загинув 62-річний чоловік, – ГВА

Його госпіталізували та намагалися врятувати, але поранення були несумісні з життям.

09:00 Під Маріуполем точним ударом знищений напівпобудований російськими окупантами залізничний міст. Також згоріли цистерни з паливом та інженерний транспорт.

08:00 Орієнтовні втрати ворога

07:00 7 січня Україну з візитом відвідає міністр закордонних справ Японії Йоко Камікава, яка проведе зустрічі в Києві, зокрема з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

06:00 Російські окупаційні війська стягують резерви в районі Кремінної і готуються до нових штурмів поблизу Невського та Білогорівки в Луганській області.

00:00 Україна перебуває під ударом БПЛА, частина з них рухається у бік Вінницької області, а друга – на Черкаську

Що було в Україні 4 січня — читайте за посиланням: Війна — день 680: Росія тероризує Кропивницький і отримала потужний "салют" у Криму

Інформацію за 5 січня дивіться за посиланням: Війна — день 681: бої на фронті продовжуються, почастішали "шахедні" атаки

Про те, що відбувалося 6 січня, читайте у матеріалі: Війна — день 682: росіяни знову пускали безпілотники, фронт тримається