"На певному етапі": Столтенберг не виключив прийняття України в НАТО, але не сказав, коли

Читать на русском
Автор
702
Столтенберг не сказав, коли Україну приймуть в НАТО Новина оновлена 29 січня 2024, 04:15
Столтенберг не сказав, коли Україну приймуть в НАТО. Фото https://suspilne.media/

Зараз завдання США та Альянсу – всіляко підтримувати Україну

США та Північноатлантичний Альянс повинні зараз підтримувати Україну, бо це – гарна справа для них. Також не виключається запрошення до України стати повноцінним членом НАТО – але це станеться на певному етапі.

Про це сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в ефірі американського телеканалу Fox News. Зокрема він прокоментував європейські страхи, пов'язані з можливою конфронтацією між РФ та НАТО у разі прийняття України.

"Я з Норвегії, ми межуємо з Росією. Коли Норвегія стала членом НАТО, то Радянський союз називав це провокацією. Це не було провокацією, це право кожної суверенної нації обирати власний шлях. Це право є у Норвегії, воно є у Швеції та Фінляндії, а також в України", – сказав він.

Столтенберг зазначив, що важливо не дати російському диктатору Володимиру Путіну досягти перемоги в Україні. Оскільки тоді швидко піднімуть голови й інші авторитарні режими.

"Сьогодні це Україна, завтра це може бути Тайвань. Тому це гарна справа для нас, для США, підтримати Україну, а також на певному етапі запросити їх стати повноцінним членом Альянсу", – резюмував він.

Як повідомлялося раніше, у ЗМІ останнім часом з’являється багато різних варіантів того, як саме Росія нападатиме на НАТО. Найчастіше розглядається варіант те, що насамперед удар буде завдано Естонії.

Тим часом для Євросоюзу та НАТО вимальовується не дуже райдужна перспектива у разі війни. Оскільки переважна більшість жителів Європи не готова йти в армію навіть у разі, якщо існуватиме загроза того, що їхня країна зазнає вторгнення.