Байден спрогнозував, коли Конгрес відкриє шлях до голосування за допомогу Україні

Читать на русском
Автор
Байден визнав необхідність змін у політиці щодо мігрантів Новина оновлена 20 січня 2024, 04:02
Байден визнав необхідність змін у політиці щодо мігрантів. Фото Білий дім

Президент США сподівається, що конгресмени нарешті почнуть щось робити

Наступного тижня Конгрес США повинен розробити угоду щодо зміцнення кордону Сполучених Штатів та Мексики. Ця угода повинна відкрити шлях до голосування за пакет допомоги Україні та іншим американським союзникам.

Про це заявив президент США Джозеф Байден під час спілкування з мерами американських міст у Білому домі, повідомляє Reuters. Байден визнав, що у прикордонній політиці потрібні зміни.

"Я думаю, що наступного тижня ми зможемо щось виробити принаймні в Сенаті, і я сподіваюся, що це буде двопартійний пакет. Тепер питання до спікера та республіканців Палати представників, чи готові вони також діяти?", — сказав він.

Тим часом деякі консервативні республіканці-трампісти у Палаті представників погрожували 19 січня змістити спікера Майка Джонсона, якщо він спробує ухвалити компромісну угоду про безпеку кордонів, оскільки Трампу та його прибічникам ця угода невигідна. На тлі цього поки незрозуміло, чи прийме угоду Конгрес.

Європейські союзники США вимагають від Вашингтону припинити бездіяльність. Зокрема група європейських парламентаріїв із країн НАТО закликала адміністрацію президента США Джозефа Байдена та Конгрес досягти домовленостей та затвердити виділення грошей на військову допомогу Україні.

На фоні цього президент України Володимир Зеленський знову запросив Трампа до Києва. Нещодавно американський політик знову висловився на тему війни Україну та РФ і заявив, що міг би розв'язати це питання "дуже швидко". При цьому подробиць свого плану він не відкривав.