Намотайте соплі на кулак. Все і йшло до важкої ситуації в Авдіївці

Читать на русском
Автор
2578
Бої в Авдіївці важкі
Бої в Авдіївці важкі. Фото Генштаб ЗСУ

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко про те, що по суті відбувається в Авдіївці та що робити панікерам

Авдіївка… Занадто багато всякої дичини зараз на тему Авдіївки. Замість того, щоб зберігати спокій, стриманість і тверезість, усі, як з ланцюга зірвалися, наче відбувається щось таке, чого ніхто не очікував. Все до того йшло і морально слід підготуватися до цих процесів, а виходить навпаки.

Що ж… По суті. В Авдіївці триває процес виведення підрозділів із потенційно небезпечних секторів міста. Основними опорними зонами в цьому процесі є Коксохім та 9-й Квартал.

Противник має вогневий контроль над логістикою, але на захід від міста логістика фізично не перерізана, що дозволяє її використовувати в екстремально складних умовах.

Відсутність пропорційного боєкомплекту артилерії не дозволяє організувати ефективну контрбатарейну боротьбу. Крім того, інтенсифіковано в рази застосування противником тактичної авіації та КАБів містом.

Окупанти продовжують штурмові дії в районі Коксохіму, силами 114-ї ОМСБр 1 АК і 21-ї та 30-ї ОМСБр 2 ОВА.

У південній частині міста оперують 1487 МСП, 87 СП 1-а ОМСБр 1 АК та 2 ДОШБр "Ветерани".

У напрямку Каштанове-Авдіївка діє 114-а ОМСБр 1 АК.

Активізувався у напрямі Ласточкино та на Північне. Тут залучено 35-ту, 55-ту, 75-ту ОМСБр 41 ОВА. Відповім, що вперше 35-а ОМСБр 41-й ОВА настільки активно залучена у штурмових діях.

На сьогодні командування РОВ по Авдіївці залучило весь наявний у нього актив і також має намір ухиляти угруповання підрозділами 90-ї ТД.

Станом на сьогодні, триває виведення сил і засобів із міста, під прикриттям свіжих підрозділів, які так само стримують спроби РОВ просуватися в межах міста з метою перерізання логістики.

Два найтупіші питання, які постійно чую зараз від журналістів. Немов під копірку беруть один в одного.

Перший – куди, на які позиції виводять підрозділи з Авдіївки? Так і хочеться послати тих, хто задає подібне на давінг-тур до "Москви".

Другий – а ось один дуже розумний експерт опублікував план, як можна було б контратакувати на флангах і розгромити російські підрозділи, що ви скажете з цього приводу? Скажу, що цього дуже розумного експерта зачекались у Генштабі, саме його так не вистачало ці два роки. Думаю, разом із красивими картинками та кострубатими стрілочками, він так само розповість, де взяти БК для артилерії, як придушити домінування тактичної авіації в повітрі і багато чого ще…

В іншому ж, прохання до адептів паніки й посипання попелом голови, сидіти на попі рівно, намотавши соплі на кулак. Хлопці працюють, не відволікайте їх своїм скигленням.

Раніше "Телеграф" писав, що запеклі бої за Авдіївку тривають у цей момент. Росіяни завдають масованих бомбових ударів вдень і вночі, не припиняють одночасні штурми відразу за декількома напрямками. Без перебільшення, Авдіївський напрямок на Донеччині зараз найгарячіший на всій протяжності лінії російсько-українського фронту.